Hirdetés

Hírek

TikTok és kriptovaluták - Hogyan formálják a közösségi média platformok a Z generáció befektetési szokásait?

2024.08.16 09:05|

A Z generáció tagjait gyakran nevezik digitális bennszülötteknek, mivel a közösségi média és az internet használata életük szerves része. A kínai közösségi média platform, a TikTok, gyorsan népszerűvé vált a körükben. A TikTok hatása azonban számukra nem korlátozódik csupán a szórakoztató tartalmak fogyasztására - a platform jelentős szerepet játszik a pénzügyi döntéseikben is.

Majdnem biztos, hogy így jön el a világvége

2024.08.15 22:16|

A világvégére talán nem szívesen gondolunk, de egy új tanulmány ijesztő bepillantást engedett abba, hogy mi várhat ránk.

A WHO is kihirdette az új globális közegészségügyi vészhelyzetet

2024.08.15 19:56|

Az mpox-fertőzéses megbetegedések megugrása a vakcinázás megkezdését sürgeti.

Árstratégiai döntést támogató rendszert fejlesztett a Nexogen

2024.08.15 17:59|

A program használatával 10-15 százalékos bevétel-növekedés érhető el úgy, hogy a jövedelmezőség arányaiban nem változik, vagy gyenge növekedést mutat.

PwC - Fenntarthatósági jelentés az adatrengetegből

2024.08.15 15:20|

A vállalatok közel kétharmada biztos benne, hogy fenntarthatósági jelentését el tudja készíteni az új uniós irányelvnek megfelelően, tárta fel a PwC friss felmérése. Vezetőik szerint azonban a szükséges adatok rendelkezésre állása és minősége, az ellátási láncok összetettsége és a munkaerő korlátos kapacitása miatt ez nem lesz egyszerű.

Gyógyulás a toxikus kolléga távozása után

2024.08.15 13:09|

Minden kolléga hagy maga után örökséget. Amennyiben egy kiváló manipulátor távozik, a dolgozókban nem is tudatosul, hogy miért érzik magukat napról napra jobban a munkahelyükön.

ESET - Aranyásók a mobilbankban

2024.08.15 11:42|

Lopott arcfelismerési adatokból mobilbanki azonosításhoz deepfake videót készítő bűnözők és generatív AI appoknak álcázott kártevők diktálják a tempót a fenyegetéskörnyezetben. Az ESET féléves jelentése szerint a zsarolóvírusok arénájában is új versenyzők pályáznak a megüresedett dobogós helyekre.

Obszervabilitás - Sok hűhó vagy nagy hűha?

2024.08.15 09:05|

Képzeljük el, hogy Lewis Hamilton a következő nagydíjon egy 1967-es Brabham-Repco ülésében áll rajthoz, miközben a többi pilóta jelenlegi autójával versenyez. Hiába lenne pokoli gyors az egyenesekben, leszorítóerő híján a kanyarokban lemaradna, és hamar körhátrányba kerülne. Az 1968-ban debütáló légterelők még csak hóbortnak számítottak a Formula-1-ben, mára viszont az autók elképzelhetetlenek vezetőszárnyak nélkül.

Az irodalomtudós, a pénzügyes és az ügyfélszolgálati munkatárs is programozó lett

2024.08.14 19:10|

A digitális kompetenciák fejlesztése ma már elengedhetetlen, ha érvényesülni akarunk a munkaerőpiacon, hiszen lassan már alig vannak infokommunikációs ismereteket nem igénylő szakmák.

Microsoft - Tudásmunkában emel tétet a generatív AI

2024.08.14 16:16|

Mesterséges intelligenciát használ munkahelyén a tudásmunkások többsége, akár biztosít munkáltatója ilyen eszközt, akár nem, derült ki a Microsoft idei felméréséből. Most vezetőiken a sor, hogy az egyéni hatékonyság növelésében megkerülhetetlenné váló technológiát vállalati szinten az üzleti eredmények javítására fogják.

Drónvadászok – innovatív védelmi megoldások

2024.08.14 13:38|

Modern világunk nagymértékben támaszkodik az egymással egyre inkább összefüggő infrastruktúrák komplex rendszerére. Védelmük alapvető fontosságú, mivel közvetlen hatással vannak a társadalom működésére, a gazdasági stabilitásra és a nemzetbiztonságra. A megoldások jelentős része azonban nem foglalkozik a levegőből érkező fenyegetésekkel. Győző Gábort, az EMIKA Defense szakemberét kérdeztük a drónvédelem kihívásairól.

Dr. Kovács Zoltán: új szintre lépett az állami informatika

2024.08.14 09:01|

Az állami informatikai társaságok reformja évekkel ezelőtt elkezdődött, célja egy magasabb színvonalú átláthatóbb és felhasználóbarát e-közigazgatás megteremtése, amely csökkenti a bürokráciát és növeli az állampolgárok elégedettségét.

A top vezérigazgatók többet keresnek egy év alatt, mint egy átlagos munkavállaló egész élete során

2024.08.13 19:20|

Rekordot döntöttek a brit vezérigazgatói fizetések - az FTSE 100 CEO-inak átlagkeresete 2023-ban elérte az 5,3 millió dollárt.

Az MNB nem gyűjt adatot banki ügyfelek tranzakcióiról

2024.08.13 17:18|

Szigorúak az adatkiadás lehetőségei is, ezért ilyenre csak kivételes esetekben, például bűncselekmény esetén van lehetőség.

ESET - a mesterséges intelligenciával a szálláshelykereső oldalakon is visszaélnek a kiberbűnözők

2024.08.13 15:11|

A csalók gyakran magukat jó hírű platformnak vagy vállalatnak kiadva hitetik el az áldozatokkal, hogy az adott oldal, szervezet hivatalos képviselőjével kerültek kapcsolatba.

AI a párizsi olimpián - Technológiai diadal vagy adatvédelmi rémálom?

2024.08.13 13:47|

Különösen az iszonyatos adatmennyiségű tanulóadatbázison fejlesztett AI rendszereknél jelennek meg hatványozottan a legkülönfélébb adatvédelmi kérdések a GDPR kontextusában, amelyek a megfelelő adatkezelési jogalap követelményén túl számos kihívást támasztanak a reprezentatív, elfogultságtól mentes adathigéniai eléréséig.

Stratégiai megállapodás született a 4iG Csoport és az RTL Magyarország között

2024.08.13 11:32|

A távközlési szolgáltatók közül kizárólag a 4iG televíziós platformjáról lesz elérhető az RTL+ streamingszolgáltatása, így az UEFA Bajnokok Ligája közvetítések is.

Az OpenText tanácsai a hatékony, gyors és megbízható teszteléshez

2024.08.13 11:10|

Amint nemrég megtapasztalhattuk, egyetlen hibás szoftverfrissítés elegendő lehet ahhoz, hogy a fél világot megbénítsa, és kulcsfontosságú rendszereket, illetve szolgáltatásokat állítson le különböző helyeken, a repülőterektől kezdve az egészségügyi intézményeken át egészen a kormányzati szervekig.

Hé CrowdStrike, megbénítottad a fél világot, tessék, kapsz egy díjat!

2024.08.13 09:36|

Nem feltétlenül az az elismerés, amit büszkén mutogat majd a kiberbiztonsági vállalat.

Megjelent az ESG tanácsadókra vonatkozó szabályozás

2024.08.13 09:31|

Az akkreditáció iránti kérelem benyújtását megelőző három évben egy 5 pontos listából legalább két tevékenység végzését kell tudni felmutatni minimum 500 ESG szakértői óra időtartamban.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.