Árstratégiai döntést támogató rendszert fejlesztett a Nexogen

|

A program használatával 10-15 százalékos bevétel-növekedés érhető el úgy, hogy a jövedelmezőség arányaiban nem változik, vagy gyenge növekedést mutat.

A közúti szállítmányozásban, fuvarozásban használható árstratégiai döntést támogató rendszert fejlesztett a Nexogen Kft. a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Alap mintegy 221 millió forint támogatásának felhasználásával.

A mesterséges intelligenciával támogatott árstratégiai döntéstámogatói rendszer egyebek közt képes automatizálni a több lépéses, és multidimenziós szerződéskötési folyamat jelentős részét, az emberi döntést igénylő területen pedig gépi algorimusokkal támogatni tudja a fuvarozókat az alkustratégiák kialakításában.

A fuvarozói döntéstámogató funkció része a vállalt ár körülményeinek teljes vizsgálata, ami magába foglalja a fuvarfeladatok összekapcsolhatóságát az előző és a következő feladatokkal, továbbá a lerakási és felrakási helyszínek megközelíthetőségének vizsgálatát, a fuvarfeladat végrehajtása során szükséges intermodális eszközök használatát.

A rendszer képes kiszámítani azt a minimum árat, amin az adott fuvarfeladat elvállalható úgy, hogy az megfelelően illeszkedjen a flotta elhelyezkedésébe, a várható és az ütemezett megbízásokba. A rendszer képes csatlakozni a már meglévő útvonaltervező, flotta-menedzsment és vállalatirányítási programokhoz.

A termék rendelkezik alkustratégia-támogató funkcióval, ami a korábbi alkufolyamatok elemzését tartalmazza minden aktuális szereplőre, ennek segítségével a fuvarozó szinte azonnal képes reagálni az új feladatokra, ezzel lépéselőnybe kerül a versenytársakkal szemben.

A számítások azt mutatják, hogy a program használatával 10-15 százalékos bevétel-növekedés érhető el úgy, hogy a jövedelmezőség arányaiban nem változik, vagy gyenge növekedést mutat. Ez azt jelenti, hogy a termékkel megközelítőleg 10 százalékos nyereség-növekedést lehet elérni - közölte a Nexogen Kft.

A Nexogen Kft. a logisztikával kapcsolatos algoritmizációs és itiner-optimalizációs piacon Európában a 20 legnagyobb közúti fuvarozó cégből 4-et állandó üzleti partnereként tart számon.

Nyilvánosan elérhető céginformációs adatok szerint a Nexogen Informatikai Fejlesztő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 2023-ban 1,9 milliárd forint nettó értékesítési árbevételt ért el az előző évi 1,7 milliárd forint után. A társaság adózott eredménye tavaly 571 millió forint veszteség volt az egy évvel korábbi 185 millió forint veszteséggel szemben.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.