Hirdetés
. Hirdetés

New York drónokkal figyelmezteti az embereket az időjárási eseményekre

|

Elcsendesült a harangszó és a sziréna. Ehelyett New York város katasztrófavédelmi tisztviselői csúcstechnológiát alkalmaznak, és drónokkal figyelmeztetik a lakosokat az esetlegesen fenyegető időjárásra.

Hirdetés

Egy hangszóróval felszerelt drón zúgó hanggal a háttérben repült a házak fölött a hét elején, hogy a pincékben, illetve földszinti lakásokban élőket figyelmeztesse a közelgő heves esőzésekre. Mint ismeretes, az Egyesült Államok keleti parti államait súlyos károkat okozva hagyta maga mögött szombaton a hét elején Floridában hurrikánként partot ért Debby trópusi vihar, ami több halálos áldozatot követelt.

"Készüljenek fel arra, hogy el kell hagyniuk otthonaikat" - mondta az égből jövő hang a városi katasztrófavédelmi hivatal által kedden közzétett felvételeken. "Ha áradás következik be, ne habozzanak".

Körülbelül öt, egyenként több drónnal rendelkező csapatot telepítettek bizonyos árvízveszélyes környékekre. Zach Iscol, a város katasztrófavédelmi megbízottja elmondta, hogy az üzeneteket több nyelven közvetítették. Az akciót addig folytatták, amíg az időjárás lehetővé tette a drónrepüléseket.

A hirtelen áradások halálos kimenetelűek a pincelejáratú lakásokban élő New York-iak számára, amelyek gyorsan megtelhetnek egy áradáskor. Tizenegy ember fulladt meg ilyen lakásokban 2021-ben az Ida hurrikán szelídülését követő esőzések közepette.

Hirdetés

A drónok a vészhelyzeti üzenetküldés egyéb formái mellett működnek, beleértve a közösségi médiát, a szöveges riasztásokat és egy olyan rendszert, amely városszerte több mint 2000 közösségi alapú szervezetet ér el, amelyek időseket, fogyatékkal élőket és más csoportokat szolgálnak ki.

"Tudják, egy buborékban élünk, és ott kell elérnünk az embereket, ahol csak tudjuk, hogy fel tudjanak készülni" - mondta Eric Adams, New York polgármestere egy sajtótájékoztatón.

Adams egy "tech geek", akinek az adminisztrációja dróntechnológiát használt a nagy összejövetelek megfigyelésére, valamint cápák keresésére a strandokon. Az ő felügyelete alatt a város rendőrkapitánysága rövid ideig azzal is eljátszott, hogy robottal járőrözzen a Times Square metróállomáson, és néha robotkutyát is bevetettek veszélyes helyszínekre, köztük a 2023-ban összeomlott manhattani parkolóházban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.