A WiFi 7 egy olyan technológia, amely valóban teljesíteni fog

|

Akár ötször gyorsabb, mint a WiFi 5; 20%-kal magasabb adatátviteli sebességet biztosít; megduplázza a sávszélességet, és szinte teljesen kiküszöböli a késleltetést a WiFi 7.

Melyek a WiFi 7 kulcsfontosságú technológiái?

A WiFi 7-ben négy fő technológia jelenti a különbséget: a 6 GHz-es frekvenciasáv kiterjesztett használata; 4K kvadraturális amplitúdómoduláció (QAM); multi-link működés (MLO); és 16 × 16 MU-MIMO.

A 6 GHz-es frekvenciasáv széles körű kihasználásával a WiFi 7 megduplázza a maximális csatornaszélességet 320 MHz-re. Ez lehetővé teszi, hogy a WiFi 7 jelentősen gyorsabb adatátviteli sebességet biztosítson sokkal több eszköz számára. A 6GHz-es sávban rendelkezésre álló extra spektrummal azonban sokkal nagyobb mozgástérrel rendelkezik, és optimalizált kapcsolatokat biztosít.

Az ultra-nagy kapacitású 4096 (4K) QAM lehetővé teszi, hogy egy csatornán több adatot lehessen küldeni, ami növeli a sávszélességet és felgyorsítja a gazdag tartalmak, például a HD videók és multimédiás fájlok továbbítását. Ez négyszerese a WiFi 6 és 6E (1024 QAM) által kínált kapacitásnak, és tizenhatszorosa a WiFi 5 (256 QAM) kapacitásának.

Az MLO a WiFi 7-ben alkalmazott leginnovatívabb technológia. Jelentős javulást biztosít az átviteli teljesítmény és a stabilitás terén, megkönnyítve a hozzáférési pontok közötti mozgást. Úgy működik, hogy különböző frekvenciasávokat és csatornákat használ, és kihasználja azok egyedi képességeit, például nagyobb sebességet, sávszélességet vagy megnövelt hatótávolságot.

A WiFi 7-ben használt 16 × 16 MU-MIMO technológia több térbeli adatfolyamot biztosít, ami azt jelenti, hogy több eszköz csatlakoztatható nagy sebességgel. Egy WiFi 7 hozzáférési pont akár 16 antennával is rendelkezhet - ez kétszerese a WiFi 6/6E-vel elérhető számnak. Ezek a fantasztikus új technológiák együttesen használva óriási különbséget jelentenek, és akár ötszörösére is növelhetik a teljesítményt, így sokkal több felhasználó számára biztosítanak stabil, gyors kapcsolatot a lefedettségi terület egészén.

Ha gyors, megbízható, minden felhasználó számára állandóan kiváló minőséget kínáló WiFi-t szeretne, akkor a WiFi 7 olyan technológia, amely valóban teljesíteni fog. Ez különösen igaz sűrű környezetben, ahol nagyszámú felhasználó van egy szűk területen belül. Konferenciaközpontok, szállodák, arénák és stadionok, iskolák és főiskolák, repülőterek és pályaudvarok például mind észreveszik majd a különbséget, ha a WiFi 7-re váltanak.

NWA130BE AP KKV-knak és otthoni felhasználóknak

A Zyxel első WiFi 7 hozzáférési pontját - a nagy teljesítményű WBE660S-t - tavaly október 2023-ban mutatta be, és valóban nagyon jó fogadtatásban részesült. Most bővíti kínálatát a gyártó az NWA130BE-vel, egy középkategóriás WiFi 7 hozzáférési ponttal, amelyet a kisebb és közepes méretű vállalkozásoknak vagy otthoni felhasználóknak szán, akik a lehető legnagyobb vezeték nélküli hálózati sebességet szeretnék elérni, nulla késleltetés mellett.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.