Így teszi könnyebbé a munkát és a mindennapokat a Samsung Galaxy Z Fold6

|

Megérkeztek a Samsung új hajtogatható készülékei, amik hasznos szoftveres funkciókkal segítenek hatékonyabbá válni.

A Nokia kommunikátorait is megidéző hajlítható kijelzős mobilok már jó néhány éve a piacon vannak, ám ahogy évről évre egyre többet fejlődtek, új trükköket tanultak, úgy váltak egyre vonzóbbá. A Samsung Galaxy Z Fold már hatodik generációjánál jár, és amellett, hogy mindig vékonyabb, könnyebb, egyúttal strapabíróbb is lett, a Samsung szoftverfejlesztői igyekeztek mindent kihozni egyedi adottságaiból, abból, hogy egy nagyobb és egy kisebb méretű kijelzővel is rendelkezik, és hogy ha csak félig hajtjuk ki, mindkettőt használhatjuk valamire.

A 2024 júliusában debütált Z Fold6 már a Galaxy AI képességeit is maximálisan kihasználja. Az AI-alapú funkciók a mindennapokban és munkavégzés során is hasznosak, lerövidítenek hosszadalmas feladatokat, amiket eddig legfeljebb külső program segítségével oldhattunk meg. Elmondjuk, miért érdemes megfontolni a vásárlást.

Hardveres csúcsminőség

A mérnökök az elmúlt évek tapasztalatait felhasználva formálták a Samsung Galaxy Z Fold6 külsejét. A készülék dizájnja letisztult, elegáns, háza védi az alkatrészeket az ütődésektől, az IP48-as víz- és porállóság miatt pedig nem kell attól tartanunk, hogy az 1 mm-nél nagyobb szemcsék kárt tesznek a zsanérban, vagy hogy ha vízbe ejtjük, azonnal javíthatatlanul meghibásodik. Külső, 6,3"-es kijelzője önmagában is kényelmesen használható, a billentyűzet gombjainak precíz nyomkodása sem jelent problémát, de igazán a belső, 7,6"-es megjelenítőnek vesszük hasznát. Ez osztott képernyős módban is használható, futtathatunk más-más alkalmazásokat egymás mellett párhuzamosan, és könnyen másolhatjuk az azokban megjelenő tartalmakat egyikből a másikba - nem kell laptop elé ülnünk a munkavégzéshez.

Hasznos funkciók AI-jal megtámogatva

Az appok párhuzamos futtatása csak egy a különleges szoftveres funkciók közül. Az üzleti életben az egyik leghasznosabb funkció a leiratozás lehet: jegyzeteinkhez hangfelvételeket csatolhatunk, amiket a rendszer képes szöveggé alakítani, és nekünk legfeljebb minimális változtatásokat kell eszközölnünk rajta, ha valamit esetleg félreértett a meetingek, prezentációk, konferenciák során elhangzottakból. A szöveget aztán formázhatjuk, summázhatjuk és rendszerezhetjük is, egy gombnyomásra.

Ugyancsak hasznos a tolmács, amely üzleti meetingek mellett utazások során is jól jöhet. A magyarul várhatóan 2025-től használható, de számos nyelven már most is tudó szolgáltatás használatához derékszögben kell kihajtanunk a készüléket, úgy, hogy a külső kijelző beszélgetőpartnerünk felé nézzen. Ő ezen az általa preferált nyelven olvashatja az általunk valamely más nyelven elmondottakat, mi pedig a kijelző másik oldalán a választott nyelvünkön láthatjuk, hogy ő mit mondott. Mindez élőben működik, így a nyelvi korlátok könnyen áthidalhatók.

Említhetjük még a szöveggenerálást is, amivel különböző hangnemben fogalmazhatunk e-maileket, üzeneteket és posztszövegeket, vagy a képgenerálást, mellyel egyszerű rajzokból készíthetünk hangulatos illusztrációkat prezentációinkhoz. 

A Galaxy Z Fold6 minden egyes szoftverfrissítéssel egyre többet tud, ahogy kis testvére, a Z Flip6 is, amely kihajtva egy normál méretű Samsung okostelefon, összecsukva azonban feleakkora, és a feljebb taglalt Tolmács funkciót ezzel is kihasználhatjuk. Persze a gyártó más csúcskészülékeivel is elérhetők a Galaxy AI-funkciók, de a Fold6-nál az extra nagy kijelző igazán sokat segít.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.