Hirdetés
. Hirdetés

Szigorodnak a logisztikai, ipari és technológiai parkokra vonatkozó szabályok

|

Módosult a tudományos és innovációs, a technológiai, az ipari és a logisztikai parkokról szóló kormányrendelet.

Hirdetés

Az augusztus 22-ei Magyar Közlönyben jelent meg a Kormány 253/2024. (VIII. 22.) Korm. rendelete
a tudományos és innovációs, a technológiai, az ipari és a logisztikai parkokról szóló 161/2023. (IV. 28.) Korm. rendelet módosításáról.

A rendelet szerint a pályázatok elbírálásánál előnyben kell részesíteni azt a pályázatot, amelyben szereplő Ipari Park, Technológiai Park, Logisztikai Park vagy Tudományos és Innovációs Park kialakítását részben vagy egészben felhagyott, alulhasznosított, szennyezett földrészlet vagy az ingatlan-nyilvántartás szerint művelés alól kivett bel- vagy külterületi földrészlet felhasználásával, kedvezményezett járásban vagy szabad vállalkozási zónák területén terveznek megvalósítani.

A logisztikai parkok előminősítést is szerezhetnek a fejlesztés előtt, amely kategóriájuknak megfelelően történik.

Hirdetés

A rendelet meghatározza, hogy a logisztikai tevékenységet végző vállalkozásoknak, amelyek bevételeinek legalább 60%-a raktározási és szállítmányozási tevékenységből származik, 2025-től csak bizonyos feltételek mellett folytathatják tevékenységüket.

Meghatározásra kerültek a logisztikai parkok, ipari parkok és technológiai parkok minimális területigényei és raktározási kapacitásai is, illetve, hogy a logisztikai park címre pályázó szervezeteknek milyen feltételeknek kell megfelelniük. Így például Logisztikai Park cím viselésére jogosult szervezetek nem pályázhatnak Ipari vagy Technológiai Park címre.

Új követelmények vonatkoznak az ipari és technológiai parkokra, amelyeknek legalább 10 hektáros területet kell kialakítaniuk (a logisztikai parknak legalább 3 hektár nagyságúnak, a tudományos és innovációs parknak legalább 1 hektár nagyságúnak kell lenniük). Ipari tevékenységet folytató cégek a besorolásuknak megfelelő Technológiai Park vagy Ipari Park címet a besorolásuknak megfelelés igazolása után viselhetik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.