Hirdetés
. Hirdetés

Munkaerőpiaci program segíti a 30 év felettiek elhelyezkedését Budapesten

|

A projektben kiemelt figyelmet fordítanak azon 30 év feletti hátrányos helyzetűekre.

Hirdetés

A fővárosban regisztrált 30 év feletti álláskeresők elhelyezkedését segíti a munkaerő-kínálat bővítése és fejlesztése elnevezésű munkaerőpiac program, amibe 2027 augusztus végéig 3236 embert akarnak bevonni.

A május 16-án indult projekt megvalósítására Budapest Főváros Kormányhivatala a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Plusz keretében 6,912 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kapott. A projekt forrását az Európai Unió és a magyar költségvetés együttesen biztosítja.

A munkaerőpiaci program segíti a fővárosban regisztrált 30 és 64 év közötti álláskeresők és inaktívak nyílt munkaerőpiacon való elhelyezkedését. A projektben kiemelt figyelmet fordítanak azon 30 év feletti hátrányos helyzetű ügyfelekre, akik tartósan (legalább 12 hónapja) munkanélküliek, 50 éven felüliek, alacsony iskolázottságúak, 12 évnél fiatalabb kisgyermeket nevelő szülők, közfoglalkoztatásból kilépők és roma származásúak, valamint megváltozott munkaképességűek.

Hirdetés

A tájékoztatás szerint a programban jelenleg a munkáltatók hátrányos helyzetűek foglalkoztatásánál legfeljebb 6 havi, nem hátrányos helyzetűek foglalkoztatásánál pedig legfeljebb 4 havi bértámogatást igényelhetnek, a támogatás mértéke a munkáltatót terhelő bruttó bér 50 százaléka, havi 250 000 forint.

Ezen felül a program résztvevői legfeljebb 12 hónapra lakhatási és utazási támogatást, valamint a képzés ideje alatt álláskeresést ösztönző juttatást kérelmezhetnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.