Hirdetés
. Hirdetés

Felavatták a Control-X Medical Zrt. dunakeszi telephelyét

|

Jelentős támogatást kapott az innovatív röntgenkészülékeket gyártó magyar cég az új beruházáshoz.

Hirdetés

Csaknem 1,2 milliárd forint feltételesen visszatérítendő támogatást nyújtott a kormány és az Európai Unió a Control-X Medical Zrt. új dunakeszi telephelyének kialakításához. A projekt keretében egy 3800 négyzetméter területű új, megújuló erőforrásokat alkalmazó, Ipar 4.0 alapokra épülő, háromszoros kapacitásbővüléssel járó működési bázis felépítésére került sor.

Az elmúlt 30 évben több mint 6000 Control-X Medical rendszert telepített a cég világszerte. Magyarországon az elmúlt 20 évben 50, az elmúlt 2 évben pedig 15 rendszert állítottak üzembe kórházakban. A cég eddig 30 munkatárssal dolgozott, de a mostani kapacitásbővítéssel újabb 30 munkahelyet sikerült létrehoznia.

Az innovatív röntgenkészülékeket gyártó magyar cég a nemzetközi versenyben is megállta a helyét.

Hirdetés

Illés Boglárka, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára az átadón arról beszélt, hogy a minisztérium egyik feladata a magyar cégek külpiacra lépésének, a külföldön történő térnyerésük támogatása.

Hozzátette, hogy a kormány megalkotta a 2019-től 2030-ig terjedő magyar exportstratégiát, amely lefekteti a fejlesztések fő irányát. Szükség van ezért olyan cégekre, amelyek mindezt tartalommal töltik meg, mint a Control-X Medical - fűzte hozzá az államtitkár.

Elmondta még, hogy a kormány stratégiája nem változott, növelni szeretnék a kkv-k exportrészesedését és segíteni a nemzetközileg elismert magyar márkák építését. Hozzátette, hogy a Control-X Medikál az első cégek között volt, amely csatlakozott a minisztérium kiemelt exportpartnerségi programjához 2019-ben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.