Hirdetés
. Hirdetés

9 hüvelykes Asus Eee

|

Az Asus odafigyel az Eee-t érő kritikákra: a CeBIT-en bemutatta az apróság 9 hüvelykes kijelzővel szerelt változatát.

Hirdetés

Tegnapelőtti tesztünkhöz kapcsolódik a hír, hogy az Asus a CeBIT-en bemutatta az Eee PC 9 hüvelykes kijelzővel szerelt változatát. Így már értelme van különböző sorozatokról beszélni, lévén ugyan a 7-hüvelykes kijelzőjű változatot eddig is 700-as sorozatnak hívták, senki sem emlegette így, hiszen nem volt mitől megkülönböztetni. Nos, mostantól végre van. Az Engadget képein jól látszik, hogy az új, nagyobb kijelzővel szerelt változat, a 900-as sorozathoz képest kicsit megnőtt.

eee900_1.jpg
Asus Eee 700-as és 900-as sorozatú gépek egymás mellett a CeBIT-en az Asus standján. (Fotó: Engadget)
eee900_2.jpg
A 900-as egy kicsivel nagyobb, mint elődje. (Fotó: Engadget)

Sajnos a 900-as sorozat pontos paramétereiről, vagy áráról nem szolgálhatunk még információval, mert az Asus oldalán a szériának még se híre, se hamva. Az viszont biztos, hogy míg a 700-asok kijelzőjének maximális felbontása 800 x 480 képpont volt, a 900-asé már 1024 x 800 képpont. Az egyetlen Eee-vel kapcsolatos újdonság az Asus weboldalon, hogy bemutatták az előtelepített Microsoft Windows XP-vel és Works irodai programcsomaggal szerelt változatát. Ez azért érdekes, mert mint tudjuk, a Microsoft a közeljövőben, egészen pontosan idén június 30-án le akarja állítani az XP forgalmazását. A lóerőkben különösebben nem bővelkedő Eee-re pedig a létező legminimalizáltabb kivitelű Vistánál is sokkal jobb választás az XP, ezért nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy a jövőben hogy fest majd a Microsofot operációs rendszerekkel szerelt Eee-k sorsa. Nem tartjuk azt sem kizártnak, hogy az Asus csak az Eee kedvéért "bespájzolt" XP licenszekből.

Végezetül álljon a hír végén pár érdekes és ritka kép: A tavalyi Computexen az Asus standján bemutattak egy 10 hüvelykes kijelzőjű Eee PC-t, 1001-es típusszámmal. Akkor az a gép a 700-as testvéreivel ellentétben nem volt bekapcsolva, ezért elképzelhető, hogy csak terv szintjén létezett és nem is lép onnan tovább.

eee1001_1.jpg
eee1001_2.jpg
eee1001_3.jpg
(Fotók: A szerző)
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.