Hirdetés
. Hirdetés

Az orosz felsőház jóváhagyta a kriptotörvényt

|

Oroszországban megkezdődnek a kriptofizetések.

Hirdetés

Az orosz Föderációs Tanács jóváhagyta azt a törvényjavaslatot, amely legalizálja a kriptovaluták bányászatát, és lehetővé teszi a központi bank számára, hogy engedélyezze bizonyos vállalkozások számára a határokon átnyúló elszámolásokat és a digitális valutával való tőzsdei kereskedelmet.

A jogszabály, amelyet Vlagyimir Putyin elnöknek még alá kell írnia, lehetővé teszi, hogy a digitalizációval, kommunikációval és közmédiával foglalkozó minisztérium által jóváhagyott jogi személyek és egyéni vállalkozók virtuális valuta bányászatot folytassanak. Amihez egyébként trágyát is használnának.

A dokumentumban szerepel továbbá a kriptovaluták reklámozásának és korlátlan számú embernek való felkínálásának tilalma is. A korlátozás tíz nappal azután lépne életbe, hogy a törvényt a kormány közzéteszi.

Hirdetés

A törvény arra is kötelezi a kriptobányászokat, hogy tájékoztassák az államilag felhatalmazott szervet a bányászat eredményeként szerzett digitális valutáról. A kormánynak joga lesz arra, hogy Oroszország monetáris stabilitásának fenntartása érdekében tilalmat vagy korlátozást vezessen be a digitális valutával végzett tranzakciókra. A bányászatot szabályozó módosítások többsége várhatóan november 1-jén lép hatályba.

Az új jogszabály jóváhagy egy speciális kísérleti rendszert is, amelynek keretében a központi bank engedélyezheti majd a kiválasztott vállalatoknak, hogy kriptovalutát használjanak nemzetközi fizetésekhez és a cserekereskedelemben. Az intézkedés már ebben a hónapban hatályba léphet.

A kriptovaluták jelenleg nem legálisak Oroszországban a fizetésekhez, ami az új jogszabály értelmében alapvetően megváltozna. Elvira Nabiullina, a Bank of Russia vezetője korábban azt mondta, hogy a szabályozó hatóság az első határokon átnyúló kriptopénzfizetéseket az idei év végéig lebonyolítja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.