Hirdetés
. Hirdetés

Termelő és logisztikai inkubátort épít a Xanga csoport Nyíregyházán

|

Az épületbe a betelepülő bérlők elkezdhetik a technológiai transzfert, majd megkezdhetik a tevékenységüket.

Hirdetés

Termelő és logisztikai inkubátorcsarnok épül a Xanga csoport és Nyíregyháza önkormányzatának együttműködésében a város ipari parkjában, a mintegy négymilliárd forint értékű befektetés alapkövét hétfőn tették le a nyírségi megyeszékhelyen - közölte a cégcsoport.

A helyhatóság és a cégcsoport által létrehozott Nyíregyházi Iparfejlesztési Alap portfóliójába tartozó Nyia Rising Kft. befektetésével az inkubátor első üteme épül meg az ipari területen, ezzel lehetővé válik a városba már betelepült és a jövőben betelepülő termelő és logisztikai vállalatok megnövekedett kapacitásigényeinek korszerű kiszolgálása.

Hirdetés


A modern, környezettudatos, multifunkciós inkubátorcsarnok mérete 18 ezer négyzetméter lesz, ebből az első ütemben megépülő közel 7 ezer négyzetméter alapterületű létesítmény úgynevezett "shell and core" állapota 2025 elejére készül el. Ez azt jelenti, hogy az épületbe a betelepülő bérlők elkezdhetik a technológiai transzfert, majd megkezdhetik a tevékenységüket.

A következő években a 15 hektáros fejlesztési területen a Xanga csoport további ütemekben több tízezer négyzetméter alapterületű ipari és logisztikai épületkomplexumot tervez megvalósítani 10 milliárd forintot meghaladó befektetési volumenben - olvasható a közleményben.

A befektetésekhez szükséges pénzügyi forrásokat a Xanga Ventures Magántőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Nyíregyházi Iparfejlesztési Alap biztosítja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.