Hirdetés
. Hirdetés

Örül a Huawei a globális tabletpiac harmadik helyének

|

Világszerte 18%-os volt a növekedés a táblagép-szállításokban 2024 második negyedévében.

Hirdetés

A Huawei a globális tabletpiac harmadik legnagyobb gyártója majdnem 51 százalékos éves növekedést elérve az idei év második negyedévében - derült ki a Canalys piackutató cég legfrissebb jelentéséből. A vállalat összesen 2,5 millió tabletet szállított április és június között világszerte, 1,5 százalékkal növelve piaci részesedését az egy évvel korábbihoz képest.

"A táblagépipar 2024 első félévében kedvezően alakult, és az év hátralévő része további enyhülést hozhat a nehéz 2023-as év után" - mondta Kieren Jessop, a Canalys elemzője. "Az új termékek bevezetése egybeesett a ciklikus kereslet fellendülésével a világjárvány idején bekövetkezett táblagépeladási hullámot követően. A további innováció olyan területeken, mint a kijelzőtechnológia és az integrált AI-funkciók, további fogyasztói érdeklődést fog kiváltani, különösen a prémium kategóriás táblagépek esetében. A kínai táblagéppiac óriási növekedést mutatott a hazai gyártók agresszív promóciós stratégiáinak köszönhetően, ami növelte a táblagépek elterjedtségét az országban. Mivel ezek a gyártók a nemzetközi terjeszkedést célozzák meg, az olyan régiókban, mint a Közel-Kelet, valamint Közép- és Kelet-Európa, szintén emelkedik a szállítások száma. Indiában a kormányzati oktatási pályázatok fellendítették a keresletet, és a jövőbeni növekedés várható a helyi eszközgyártást előnyben részesítő irányelvek miatt."

2024 második negyedévében az Apple megőrizte vezető pozícióját a globális táblagéppiacon, 13,9 millió iPadet szállított ki, és 39%-os piaci részesedést szerzett. A Samsung 13%-os növekedést ért el az előző évhez képest, 6,8 millió darabot szállítva, amit a zászlóshajó modelljeinek erős eladásai és az ázsiai-csendes-óceáni régió feltörekvő piacain tapasztalható növekvő keresletnek köszönhetett. A Huawei megőrizte harmadik helyét, 2,5 millió darabot szállított, és erős, 51%-os éves növekedést ért el, elsősorban a kínai és az EMEA-régióbeli keresletnek köszönhetően. A Lenovo 2,5 millió szállított készülékkel és 16%-os éves növekedéssel a negyedik helyen végzett, mivel a legtöbb globális piacon megerősítette jelenlétét. Az első öt helyezettet a Xiaomi zárta, amely jelentős, 106%-os éves növekedéssel és 2,1 millió szállított készülékkel megelőzte az Amazont.

Hirdetés

"A Chromebook-szállítások a második negyedévben a szezonálisan jellemző megugrást tapasztalták, 4%-os növekedéssel és valamivel több mint 6 millió leszállított készülékkel" - mondta Greg Davis, a Canalys elemzője. A Chromebookok piacán a HP megtartotta első helyét, mivel a második negyedévben 1,7 millió darabot szállított le 2024, ami 28%-os piaci részesedést jelent. A második helyen a Lenovo állt 9%-os éves növekedéssel, 1,5 millió Chromebookot szállítva világszerte. Az Acer, amely ebben a negyedévben a legnagyobb mértékben növekedett, 1,2 millió szállított készülékkel a harmadik helyet szerezte meg, amit az ázsiai és csendes-óceáni térségben a kormányzati pályázatokon elért sikere is támogatott. A Dell és az Asus a negyedik, illetve az ötödik helyen állt, mindkettőjük szállítása csökkent az előző évhez képest.

A globális tabletpiac harmadik legnagyobb szereplője a Huawei

Az eredmény tükrözi a Huawei technológiai téren elért fejlődését szoftveres és hardveres területen egyaránt. A jelentős növekedés többek között a Huawei májusban debütáló, népszerű HUAWEI MatePad 11.5"S sorozatának és az innovatív GoPaint digitális festő alkalmazásnak köszönhető.

A legmodernebb technológiákkal felszerelt okostermékeit, köztük a HUAWEI MatePad 11.5"S tableteket májusi, Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén mutatta be a vállalat. A MatePad 11.5"S modellek PaperMatte kijelzőjét jelentősen kevesebb csillogás és fényvisszaverődés jellemzi a hagyományosakhoz képest, és kíméletesebb is a felhasználók számára. A harmadik generációs HUAWEI M-Pencil stylus pedig zökkenőmentesen párosítható az eszközzel, így ideális diákok, szakemberek és kreatív felhasználók számára.

A Huawei GoPaint alkalmazása három év kutatás-fejlesztés eredményeként a MatePad 11.5"S sorozattal együtt mutatkozott be valósághű textúrák, ecsetek és digitális funkciók széles választékával. Az alkalmazás a fejlett FangTian Painting Engine technológiát használja, amely akár festményszerű, élethű effektusokat, élénkebb rétegeket és gyorsabb reakcióidőt nyújt, lehetővé téve a művészi elképzelések könnyed megvalósítását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.