Hirdetés
. Hirdetés

A 4iG Csoport észak-macedóniai távközlési piaci lehetőségeiről tárgyaltak

|

Észak-Macedónia miniszterelnök-helyettese a 4iG Csoport elnökével tárgyalt Budapesten.

Hirdetés

A 4iG Csoport észak-macedóniai piacra lépési lehetőségeiről tárgyalt a távközlési terület mobil és vezetékes szegmensében Észak-Macedónia miniszterelnök-helyettese, közlekedési és kommunikációs minisztere, valamint a 4iG Csoport elnöke. Alekszandar Nikoloszki és Jászai Gellért Budapesten találkozott a bejelentés szerint.

A 4iG Csoport észak-macedóniai piacra való belépése teljes mértékben illeszkedik a vállalat üzleti stratégiájába, amelynek egyik fő célja a vállalatcsoport jelenlétének növelése a Nyugat-Balkán régióban.

A hivatalos találkozón mindkét fél kiemelte a digitális infrastruktúra fejlesztésének jelentőségét a gazdasági és társadalmi fejlődés szempontjából. A 4iG elnöke érdeklődést mutatott a kommunikációs infrastruktúra-projektek, különösen a legkorszerűbb technológiai beruházások iránt az észak-macedóniai városi és vidéki területek összeköttetése érdekében. A kezdeményezés célja a felhasználói élmény javítása és a fenntarthatóság mellett a munkahelyteremtés és a gazdasági növekedés elősegítése.

Hirdetés

Jászai Gellért, a 4iG Csoport elnöke hangsúlyozta: komoly szándékuk a piacra lépés, ezért a következő hetekben megkezdik a tárgyalásokat az észak-macedón kormánnyal, hogy meghatározzák a jövőbeli együttműködés kereteit.

A 4iG Csoport Magyarország második legnagyobb távközlési szolgáltatója és vezető IT rendszerintegrátora, bővülő befektetési portfólióval az űr- és védelmi iparágban is. 2022-ben lépett be a nyugat-balkáni távközlési piacra, erős pozíciókat szerezve Montenegróban és Albániában, majd elindította saját távközlési márkáját, a ONE-t. A márkanév alatt a 4iG nyugat-balkáni leányvállalatai sikeresen átalakultak. A ONE Montenegro vezető szerepet tölt be az 5G mobilszolgáltatások piacán. A ONE Albania, amely a 4iG tulajdonába került albán távközlési vállalatok egyesítésével jött létre, az ország legnagyobb konvergens távközlési szolgáltatójává vált.

A 4iG Csoport egy nagy kapacitású tengeralatti adatkábel kiépítését készíti elő a Telecom Egypttel, amely Egyiptomot és Albániát kötné össze. Ez a beruházás Észak-Macedónia számára is előnyös lehet a jövőben, mivel hozzájárulhat az ország digitalizációjának gyorsításához, valamint gazdasági növekedéséhez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.