Erőteljes AI-val feljavított beszélő szexrobotok kerülnek forgalomba idén nyáron

|

A technológiai kihívások továbbra is fennállnak, különösen a valósághű emberi interakció megvalósítása terén.

A kínai szexrobot-gyártók a jelek szerint arra készülnek, hogy testre szabott mesterséges intelligencia-modelleket építsenek a termékeikbe.

A South China Morning Post beszámolója szerint a Starpery nevű shenzeni székhelyű cég, amely az ország egyik legnagyobb szexbaba-gyártója, éppen saját nagy nyelvi modelljének, vagyis LLM-jének betanításán dolgozik, hogy meglehetősen élethű szexrobotjait magasabb technológiai szintre emelje.

Bár nem ez lesz az első úgynevezett AI szexrobot, amely Kínából érkezik, a Starpery vezérigazgatója, Evan Lee azt sugallta, hogy az új modellek, amelyek a tervek szerint idén augusztusban kerülnek a boltok polcaira, mindent megváltoztatnak majd.

"Az AI modellek által működtetett és érzékelőkkel felszerelt szexbabák új generációja mind mozgással, mind beszéddel képes reagálni" - büszkélkedett Lee - "jelentősen javítva a felhasználói élményt azáltal, hogy az alapvető beszélgetés helyett az érzelmi kapcsolódásra összpontosít.

Mint minden más mesterséges intelligencia-fejlesztési törekvés esetében, Lee az SCMP-nek adott kommentárjában azt mondta, hogy a beszélő mesterséges intelligencia szexrobotok előállításának legnagyobb akadálya azzal függ össze, hogy jelenleg még túl robotszerűen hangzanak.

"Vannak még technológiai kihívások, különösen a valósághű emberi interakció megvalósítása terén" - mondta a vezérigazgató. "Míg az egyszerű párbeszédek könnyen megoldhatók, addig az interaktív válaszok megalkotása bonyolult modellfejlesztést igényel a speciális szoftvercégek részéről".

Bár a Starpery hagyományosan a babák Kínán kívüli értékesítésére összpontosított, a cég a hírek szerint a hazai piacon is terjeszkedni szeretne. Az AI-alapú szexrobotok területén is bőséges verseny alakult ki idén, és aligha kétséges, hogy az iparág egyik legnagyobb szereplőjeként a Starpery igyekszik kihasználni ezt a trendet.

A cég nem részletezte, hogy pontosan mire tanítják be a sexbot LLM-et - bár más chatrobotok eddig látott pajzán felhasználási módjait tekintve van egy elképzelésünk arról, hogy milyen dolgokat mondhatnak ezek a babák...

18

Ez a tartalom csak 18 éven
felüli olvasóink számára elérhető!

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.