A Telegram alapítója szerint több mint 100 gyermeke van

|

Pavel Durov elárulta, hogy termékeny spermadonor volt, 12 országban segített pároknak teherbe esni.

Pavel Durov, a Telegram üzenetküldő alkalmazás alapítója elárulta, hogy 12 országban több mint 100 gyermeket nemzett spermaadományozással. Az orosz származású informatikai vállalkozó elmondta, hogy 15 évvel ezelőtt kezdett el spermát adományozni, amikor egy barátja megkereste őt egy elsőre szokatlannak tűnő kéréssel.

"Azt mondta, hogy neki és a feleségének termékenységi probléma miatt nem lehet gyermekük, és megkért, hogy adjak spermát egy klinikán, hogy lehesseb. Szétröhögtem magam, mire rájöttem, hogy halálosan komolyan gondolja" - magyarázta Durov egy Telegram-posztban.

Idézte az orvosokat, akik szerint "a jó minőségű donoranyagból hiány van", és "állampolgári kötelessége", hogy névtelenül adományozzon spermát, hogy minél több párnak segítsen.

"Ez kellően őrülten hangzott ahhoz, hogy jelentkezzek spermadonornak".

Durov elmondta, hogy most nyilvánosságra kívánja hozni DNS-kódját, hogy biológiai gyermekei könnyebben egymásra találjanak. "Az eddigi donortevékenységem 12 országban több mint száz párnak segített abban, hogy gyermekük szülessen. Ráadásul sok évvel azután, hogy abbahagytam a donorkedést, legalább egy IVF-klinika még mindig rendelkezik a lefagyasztott spermámmal, amelyet névtelenül használhatnak a gyermeket vállalni vágyó családok."

Durov, aki nem házas, azt mondja, tisztában van azzal, hogy "vannak kockázatok", de nem bánja, hogy donor volt.

Az egészséges spermiumok hiánya világszerte egyre súlyosabb problémává válik - panaszolta Durov, hozzátéve, hogy büszke arra, hogy "kivette a részét a probléma enyhítéséből".

Durov bejelentését kommentálva Elon Musk amerikai milliárdos vállalkozó az X-en (korábban Twitter) azt mondta, hogy 100 biológiai gyermekkel rendelkezni "amatőr", tréfásan Dzsingisz kánnak tulajdonítva az idézetet. Történészek úgy vélik, hogy a 11. századi mongol uralkodónak a becslések szerint több száz és ezer vagy még több biológiai gyermeke volt.

Korábban júliusban Musk cáfolta a New York Times állításait, miszerint önkéntes spermáját egy jövőbeli marsi kolónia benépesítéséhez ajánlotta volna fel. A Tesla vezérének egyébként három nőtől 12 gyermeke született, és az év elején egy új babát köszöntött a Neuralink vezetőjétől, Shivon Zilistől.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.