Hirdetés
. Hirdetés

Idén 200 ezer notebook kerül az iskolákba

|

A cél az, hogy az eszközök segítségével online tartalmakhoz, okostankönyvekhez, mintegy 200 ezer digitális tartalomhoz hozzájuthassanak a tanulók.

Hirdetés

Két éve 120 ezer digitális eszköz beszerzése történt meg, tavaly 140 ezer eszközé, az idén pedig 200 ezer notebook kerül a magyar általános és középiskolákba szerte az országban - jelentette be a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára.

Maruzsa Zoltán elmondta, a kormányzat még 2022-ben hozott döntést arról, hogy a teljes magyar köznevelést digitalizálni szeretné. Hozzátette, hogy ennek legfontosabb eszköze az oktatásban résztvevők digitális eszközökkel, notebookokkal történő felszerelése. Egy RFF (digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára) projekt keretében, európai uniós és hazai költségvetési forrásból szerzik be az eszközöket.

Idén eddig Pest vármegyében szállítottak ki jelentősebb mennyiségű laptopot. Dunaharasztiban például összesen 476 hordozható számítógépet vehettek át az általános és középiskolás gyerekek. A cél az, hogy az eszközök segítségével azokhoz a tartalmakhoz, okostankönyvekhez, mintegy 200 ezer digitális tartalomhoz jussanak hozzá az ötödik osztálytól a tizenkettedik osztályig a gyerekek, amelyek a Nemzeti Köznevelési Portálon, illetve a Krétában elérhetőek.

Hirdetés

Az államtitkár azt mondta, hogy a program folytatódni fog a következő tanévben, a szeptemberben belépő ötödikes és kilencedikes tanulók részére. Hozzátette, hogy elmondható lesz, hogy 2026-ra az 5-12. évfolyamig minden olyan tanuló, aki kérte, hozzájutott a digitális eszközökhöz. Az elkövetkezőkben pedig tisztán költségvetési forrásból szeretné a kormány fenntartani a programot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.