Hirdetés
. Hirdetés

Az ARUBA CLOUD Hackathon idén is visszatér - 24 órás verseny a legjobb fejlesztők számára

|

A vezető európai felhőszolgáltató Aruba Cloud a ComputerTrendsszel együttműködésben programozói hackathont rendez idén szeptember 14-15-én, hogy ezzel is hozzájáruljon a magyarországi IT-tehetségek felfedezéséhez.

Hirdetés

A 24 órás programozói versenyre felsőoktatási intézményekben tanulmányokat folytató hallgatók 3-5 fős csapatai jelentkezhettek. A hackathonon a vállalat szakemberei által kidolgozott feladatot kell majd az Aruba Cloud felhős környezetében megoldani. A programozói hackathon 2024. szeptember 14-én, szombaton reggel 9-kor veszi kezdetét. A nyertesek 2024. szeptember 16-án, ünnepélyes díjátadó keretében vehetik át a díjaikat az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar aulájában.

Az esemény célja az IT-tudás fejlesztése és a legtehetségesebb egyetemi hallgatók felfedezése, olyan kiélezett helyzetek elé állítása, amelyek a tudásuk és helytállásuk fejlődését is elősegítik. Az 1 millió Ft értékű támogatásért 12 egyetemről összesen 76 hallgató szállt ringbe.

Mint ismeretes, az előző évben októberben tartották a versenyt, ahol az első helyezést a BIT Dream Team, a Corvnus csapata érte el, második a Nyerni Jöttünk csapata volt a Szegedi Tudományegyetemről, harmadik helyen a Nuben ante Solis végzett, akik a BME-ről érkeztek a programozói versenyre.

A verseny célja a tehetséggondozás, amin keresztül a fiatal programozók megmutathatják kreativitásukat és szaktudásukat, valamint alkalmuk nyílik kapcsolatokat építeni az iparág kiemelkedő szereplőivel.

Hirdetés

A hackathonon való részvétel emellett számos előnnyel jár a hallgatók számára is. Lehetőséget ad, hogy személyes, közvetlen kapcsolatba kerüljenek az IT szektorban dolgozó szakemberekkel, befektetőkkel, a legfontosabb iparági cégek képviselőivel. Összemérhetik tudásukat és kreativitásukat más tehetséges hallgatókkal egy nemzetközi zsűri előtt, képviselhetik az egyetemüket a megmérettetésben, és hozzájárulhatnak jövőbeli karrierjükhöz, szakmai önéletrajzukhoz.

A győztes csapat számára az Aruba Cloud részvételi lehetőséget biztosít a 2025-ös Superbike világbajnokságon, ahol egyúttal megismerkedhetnek az Aruba Cloud versenyzői csapatával is. Emellett az Aruba Cloud 1.000.000 Ft-ot is felajánl a nyertes csapat részére.

A hackathont támogató cégek jóvoltából a nyertesek további nyeremények is részesülnek:

  • Az MSI az első helyen végzett csapat tagjai számára 100.000 Ft értékű kupont ad, a második és harmadik helyezett csapatoknak pedig 75.000 és 50.000 értékű utalványt ad át. Az MSI ezen felül egy pihenő gaming zónát is biztosít a versenyzők számára.
  • A MediSpace felajánlásából az első helyezett csapatnak ingyen belépőt biztosít a Mediaspace Global Changemakers' Summit 2024-es rendezvényére. A második helyezett csapat számára The Well-Connected Leader kurzuson való ingyenes részvételt biztosít, a harmadik helyezett számára pedig Medispace Next Gen premium tagságot ajánl fel.
  • A második és harmadik helyezettek pedig a PROGmasters felajánlásában a Netakadémia Optimum és Standard csomagjaihoz kapnak féléves hozzáférést. A kiváló minőségű képzési anyagok segítenek fejleszteni és elmélyíteni tudásodat a programozás, technológia és IT területén.
  • A K&H Bank a résztvevők számára rekreációs sarkot biztosít, friss gyümölccsel, ahol lehetőségük van a K&H STEM technológiai pályázatával is megismerkedni, amellyel október 31-ig akár közel 2 millió forint anyagi támogatást és szakmai projektmunkában való részvételt kaphatnak az IT hallgatók.
  • Az Internet Szolgáltatók Tanácsa és az ISZT Nonprofit Kft., a hivatalos .hu domain nyilvántartó felajánlja az első 3 helyezett csapatnak az internethálózattal foglalkozó műszaki konferenciára, a HUNOG_2-re belépőjegy biztosítását.

Az Aruba Cloud Hackathon további támogatói:
KFC
Fortuna Boat Hotel
Harmónia Ásványvíz
InterComputer Csoport
MVISZ

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.