Sokkal többet tud ma már egy érintőceruza, mint gondolnád

|

Az Apple Pencil és a Galaxy S Pen egyaránt meghaladták eredeti rendeltetésüket - és nem csak ők segítik a tablet- és okostelefon-felhasználókat.

A táblagépek és okostelefonok egyik nagy előnye, hogy intuitív a használatuk: az érintőkijelzőt mindenki ösztönből tudja kezelni, nem kell megtanulni még csak iránygombokkal lépkedni sem, mint régen. Most már ott tart az érintőkijelzős technológia, hogy nagyon precízen képes érzékelni, hova nyúlunk - csakhogy az emberi ujjak jóval vastagabbak, mint egy toll hegye.

Ennek áthidalására vethetjük be a stylusokat, avagy érintőkijelzős ceruzákat, amik alsó hangon is garantálják a precizitást (ezt elvárhatjuk már egy hagyományos golyóstoll végére szerelt puha gumitól is), de minél többet tudunk kiadni egy ilyen kiegészítőért, annál több hasznos funkcióra számíthatunk. Az évek során az Apple, a Samsung és a Logitech is jelentős fejlesztéseket végzett - elmondjuk, mit tudnak most profi tollaik.

Apple Pencil

Az Apple Pencil egy kifejezetten iPad tabletekhez készült toll, okostelefonok és konkurens eszközök nem támogatják a használatát (még). Két változatban kapható: van az olcsóbb, USB-C-vel tölthető változat, illetve a Pencil Pro, amely kevesebb készüléket támogat ugyan, de azokon több funkció érhető el vele.

Mindkettő nagyon precíz, minimális késleltetéssel reagál a tablet arra, hogy mit rajzolunk velük, érzékelik, ha megdöntjük őket, mágnesesen csatlakoztathatjuk azon táblagépekhez, amiknek egyenes az oldala, és már lebegtetésnél is látjuk hova közelítünk.

A Pro sokkal többet tud: nyomásérzékeny, így különböző vastagságú vonalakat húzhatunk, továbbá vezeték nélkül tölthető iPadről, a rajta lévő érzékelőt megnyomva válthatunk az eszközök között, palettát hozhatunk elő, illetve megkereshetjük a Lokátorral, ha elveszítenénk.

Attól függően érdemes választani, hogy csak néha jegyzetelnénk, vagy rajzolnánk is - sokat spórolhatunk, ha nem lövünk túl a célon.

Samsung Galaxy S Pen

Természetesen a Samsungnak is vannak saját tollai: ugyancsak több variáció közül választhatunk, melyek a Galaxy Tab táblagépek mellett okostelefonokat is támogatnak, sőt, még a Galaxy Book laptopok is felismerik őket.

A szimpla S Pen gyors jegyzeteléshez, illetve a készülékek távirányításához ajánlott: lehet például fényképezni a rajta lévő gomb megnyomásával, alkalmazásokat megnyitni, zenét vezérelni és fotókat szerkeszteni. Egy szinttel feljebb találjuk az S Pen Creator Editiont, ami a grafikusoknak, alkotóknak szól: a dőlésérzékelés, az áramvonalas dizájn őket segíti. A csúcsot az S Pen Pro jelenti, amely nem csak az eszközökön való rajzolást könnyíti meg, de a készülékek közötti kommunikációt is elősegíti: villámgyorsan lőhetünk át képeket mobilról táblagépre vagy PC-re, és bármilyen irányban. Akkumulátora akár 16 napon át is bírja, és a SmartThings alkalmazásban könnyen megtalálható, ha elkeverjük valahova.

Logitech Crayon

Még egy ajánlat az Apple-ösöknek a Logitechtől: az összes, 2018-asnál újabb iPad modellt támogató Crayon egy precíz ceruza, ami jegyzetelésben és rajzolásban is segít, megkönnyíti a munkavégzést, a tervezést, dokumentumok megjelölését, a tanulást otthon és az iskolában egyaránt. Kedvező árú, de az Apple Pencil technológiáját használja a tökéletes élmény érdekében. 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.