E-járművek tűzvédelmi technológiájával erősíti portfólióját a Siemens

|

A Danfoss Fire Safety üzletágát vásárolja fel a müncheni konglomerátum.

Illusztráció: Adatközpontok tűzvédelme. Forrás: Siemens
Illusztráció: Adatközpontok tűzvédelme. Forrás: Siemens

Stratégiai megállapodást kötött a Siemens Smart Infrastructure divíziója a dán székhelyű Danfoss Csoport tűzvédelmi leányvállalatának felvásárlásáról. A Siemens így a Danfoss Fire Safety nagynyomású vízköddel történő tűzoltási technológiájával szélesíti a kínálatát, az épülettechnológiai üzletága meglévő, tűz- és biztonsági portfólióját erősítve.

A gyorsan fejlődő, nagynyomású vízködös oltástechnológia olyan speciális igények kiszolgálását teszi lehetővé, mint az adatközpontok, ipartechnológiai helyiségek, alagutak vagy a parkolóházak védelme. A két vállalat 2023-ban közös tanulmányt is publikált az elektromos járművek által is használt, zárt parkolók tűzvédelméről. Ebben körbejárják, hogy a Siemens fejlett tűz- és füstérzékelési megoldásaival hogyan csökkenthető minimálisra az EV-tüzek kockázata a gyakran zsúfolt mélygarázsokban, valamint, hogy a Danfoss nagynyomású vízködös technológiájával hogyan olthatóak el mégis a gyorsan terjedő akkumulátortüzek, amelyek nemcsak más járműveket, hanem akár az épület struktúráját is veszélyeztethetik.  

Mindemellett a vízködös oltástechnológia nem szennyezi a környezetet, így a most létrejövő megállapodás felgyorsítja a Siemens fenntartható tűzvédelmi termékkínálatra való átállását is.

Illusztráció: Parkolóházak tűzvédelme. Forrás: Siemens
Illusztráció: Parkolóházak tűzvédelme. Forrás: Siemens

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.