Így könnyítheti meg a munkavégzést az Apple Intelligence

|

Az Apple Mac és iPad készülékekre, valamint iPhone 15 Próra elérhető AI-szolgáltatása izgalmas trükkökre képes.

Júniusban tartott éves fejlesztői konferenciáján, a WWDC-n leplezte le az Apple az Apple Intelligence nevet viselő mesterséges intelligenciáját, ami részben saját fejlesztésekre, részben a ChatGPT-re támaszkodva igyekszik majd megkönnyíteni a felhasználók mindennapjait. A gyártó eddig is mindent megtett, hogy operációs rendszereinek és programjainak használata a lehető leggördülékenyebb legyen, de az iOS-be, az iPadOS-be és a macOS-be integrált megoldás sok ügyes dolgot tud.

 

Kezdjük azonban a legfontosabb kitétellel: az Apple Intelligence csak az iPhone 15 Pro készülékeken, az M-szériás chippel szerelt iPad táblagépeken, illetve az M-es Apple MacBook laptopokon, iMac és Mac számítógépeken lesz elérhető. Akik ezek valamelyikét használják (akár mindegyiket), azok sokkal gyorsabban tudnak majd dolgozni, tevékenykedni a mindennapokban.

Szöveggenerálás és -finomítás szempillantásra

Az Apple Intelligence személyre szabottabb, mint a konkurensek megoldásai, de nem továbbít személyes adatokat. Szokásainkhoz, tevékenységünkhöz igazodva segít minket, mégsem kell féltenünk, hogy személyes adataink, információink illetéktelen kezekbe kerülnek. E-maileket, hosszú dokumentumokat összegeztethetünk vele egy pillanat alatt, felzárkózhatunk szöveges üzenetekből a lényeget kiragadva, és priorizálhatjuk a számunkra fontos értesítések megjelenítését.

Bár eleinte csak angol nyelven fog tudni, később más nyelveken is megtanul, és képes lesz szöveget ellenőrizni, újraírni általunk megadott szempontok szerint, például személyesebb, barátibb vagy épp hivatalos hangvételre váltva. Generálhatunk vele listákat, táblázatokat, felsorolásokat, és legfeljebb csak finomítanunk kell az eredményen.

A képgenerátorral nem csak hogy olyan emojikat alkothatunk, amilyen a képzeletünkben létezik, de illusztrációkat is generálhatunk többféle stílusban, akár saját vázlataink alapján. Elegendő nagyvonalakban megrajzolnunk valamit, amiből aztán a rendszer dolgozni tud.

Fejlettebb keresést is élvezhetünk például fotók válogatása során. Csak leírjuk, mi látható azokon a képeken, amiket keresünk (például kék autók), és máris megkereshetjük a releváns találatokat - sőt, videók vonatkozó részleteire is szűrhetünk. Egy eszköz segítségével pillanatok alatt kivághatjuk a képekről a zavaró elemeket.

A Siri is sokat fejlődik az Apple Intelligence integrációjával: természetesebben kommunikálhatunk vele akár írásban is, segítséget kérhetünk bizonyos funkciók eléréséhez, és ha esetleg valamit rosszul mondunk elsőre, menet közben kijavíthatjuk magunkat, a rendszer ezt is felismeri. Látja továbbá, hogy mi jelenik meg épp a képernyőn, és ennek megfelelően tud cselekedni: címet kimásolni parancsra, majd azt hozzáadni egy kontakthoz, vagy a képek között rákeresni a személyi igazolványunkra, majd arról kimásolni a számot. 

Ez csak néhány azon remek funkciók közül, amiket az Apple Intelligence 2024 őszétől kínál - ám mint fent is említettük, ezekhez szükség lesz a jelenleg legfrissebb iPhone Próra, illetve M-szériás iPad táblagépre vagy Mac számítógépekre. Ha megvan, hátradőlhetsz és várhatod izgatottan az újdonságokat; ha nincs, soha jobb alkalom nem lesz arra, hogy beszerezz egyet!

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.