Hirdetés
. Hirdetés

VMware Explore 2024 - Felhő és AI privát jövője

|

Biztonságos és költséghatékony magánfelhők bevezetéséhez, a szolgáltatások használatához és működtetéséhez ad egységes platformot a VMware Cloud Foundation 9-es verziója, amely a Broadcom augusztus végi konferenciáján mutatkozott be. A VMware-t tavaly felvásárló cég a szoftveralapú edge portfólió újdonságai mellett a Tanzu Platform 10-es kiadását is bejelentette, amellyel az intelligens alkalmazások szállítását gyorsítja privát felhős környezetben.

Hirdetés

A VMware Cloud Foundation (VCF) 9 segítségével a vállalatok silókba tagolt, hagyományos IT architektúrájukról egyszerűbben és könnyebben állhatnak át egy egységes és integrált magánfelhős platformra, amellyel a költségeket és a kockázatokat is csökkenthetik, mondta a VMware akvizícióját tavaly novemberben záró, az infrastruktúra technológiák egyik legnagyobb szállítójának számító Broadcom Las Vegasban megtartott, éves konferenciáján.

Jóllehet privát felhős platform, a VCF a nyilvános felhő skálázhatóságát és agilitását kínálja a magánfelhős környezetek biztonságában, a rájuk jellemző rugalmasság és teljesítmény, valamint alacsony birtoklási összköltség mellett, mondta a szállító. A VCF segítségével a szervezetek felgyorsíthatják infrastruktúrájuk modernizálását digitális innovációjuk támogatásához. A platform most bejelentett, 9-es verziójával a Broadcom ehhez a biztonságos és költséghatékony magánfelhők bevezetését, a szolgáltatások használatát és működtetését egyaránt radikálisan egyszerűsíti.

Most közreadott tanulmányában (The Business Value of VMware Cloud Foundation), amelyet a VMware megbízásából készített, az IDC is megállapította, hogy a VCF segítségével a szervezetek biztonságos, agilis, elasztikus és költséghatékony privát és hibrid felhős infrastruktúrákat alakítanak ki. Az alapul szolgáló interjúk során a megkérdezett vállalatok arról számoltak be, hogy az infrastruktúra költségeit és a rá fordított munkaidőt is optimalizálták, a hatékonyabb alkalmazásfejlesztéssel az üzleti eredményekre is kedvezően hatottak, valamint a biztonságért felelős csapatok számára is időt szabadítottak fel a védelem erősítéséhez.

Az interjúk elemzése alapján a vállalatok korábbi informatikai környezetükhöz képest a VCF segítésével 34 százalékkal csökkentették infrastruktúra költségeiket, akár 50 százalékkal növelték infrastruktúráért és biztonságért felelős csapataik hatékonyságát, így összességében 42 százalékos megtakarítást értek el az üzemeltetés költségén. A VMware platformján emellett új virtuális gépeiket (VM-jeiket) 61 százalékkal, hálózati kapacitásukat 50 százalékkal, tároló kapacitásukat pedig 32 százalékkal rövidebb idő alatt telepítik. Beruházásuk ennek eredményeként 10 hónap alatt megtérül, három év alatt pedig 564 százalékos ROI-t érnek el.

Hirdetés

- Az infrastruktúra silóinak lebontásához, a burjánzó nyilvános felhő feletti ellenőrzés visszaszerzéséhez és a mesterséges intelligencia vállalati lehetőségeinek kiaknázásához ügyfeleink az annak idején fajtájuk legjobbjaként bevezetett, silózott architektúrákról egy modern, privát felhőplatformra váltanak - mondta Krish Prasad, a Broadcom VCF üzletágának alelnöke és vezérigazgatója. - A VMware Cloud Foundation 9 újradefiniálja a privát felhős környezeteket. Modern, integrált platformként egységesíti az üzemeltetést és az automatizálást, olyan felhőélményt ad a vállalatoknak, amely mellett innovációs erejüket, hatékonyságukat, rugalmasságukat és biztonságukat egyaránt növelhetik.

Las Vegasban premierezett a VMware Cloud Foundation (VCF) Advanced Services is, amely telepítésre kész megoldások robusztus katalógusával segíti a szervezeteket privát felhős innovációjuk felgyorsításában. A magánfelhős megoldások változatos könyvtárában - ahogyan azt a vállalatok a nyilvános felhőben már megszokhatták - különféle felhasználási esetekhez és a felmerülő üzleti lehetőségek gyors megragadásához találnak különféle eszközöket és technológiákat. Akár önállóan, akár valamely VMware partner segítségével használják a VCF Advanced Services katalógusát, abban kizárólag a Broadcom által ellenőrzött szolgáltatásokat találnak, a gyors telepítést biztosító, előírt architektúrára vonatkozó iránymutatással együtt.

Intelligens alkalmazások a magánfelhőben

Ugyancsak a konferencián mutatkozott be a VMware Tanzu Platform 10, a felhőnatív alkalmazásplatform legújabb verziója is, amely a szoftvereket tervező és fejlesztő csapatok irányítási és műveleti hatékonyságát növelve és a komplexitást csökkentve felgyorsítja az alkalmazások szállítását. A Broadcom most jelentette be a Tanzu Platform képességeinek új készletét is - a Tanzu AI Solutions segítségével a vállalatok gyorsan és biztonságosan készíthetnek és skálázhatnak generatív mesterséges intelligenciára épülő, intelligens alkalmazásokat. A szállító szerint a Tanzu Platform 10 és a VMware Cloud Foundation jelenleg a legrövidebb utat kínálja a privát felhők teljes körű kiépítéséhez, amit a két platform többek között önkonfiguráló beállításokkal és a légmentesen elzárt (air-gapped) környezetek támogatásával is segít.

- Alkalmazásfejlesztési stratégiájukban az üzleti vezetők szeretnék kihasználni a generatív AI erejét, a feljövő, új technológia azonban sok esetben összetett kihívásokkal szembesíti a vállalatokat, kísérletező csapataik gyakran zsákutcába futnak próbálkozásaikkal, vagy silókat hoznak létre, amelyekkel tovább növelik technológiai adósságukat és a kockázatokat is - mondta Purnima Padmanabhan, a Broadcom Tanzu divíziójának vezérigazgatója. - Platformunk beépített AI-fejlesztő keretrendszerével a vállalati fejlesztők mostantól nagy teljesítményű, intelligens appokat készíthetnek, függetlenül attól, hogy milyen szinten jártasak a Python használatában. A Tanzu AI Solutions segítségével a fejlesztői csapatok kiléphetnek a homokozóból, és vállalati szintű, intelligens alkalmazásaikat magabiztosan vezethetik be éles környezetben.

AI innováció a peremhálózaton

Software-Defined Edge szoftveralapú peremhálózati termékportfóliójának legfrissebb fejlesztéseit szintén Las Vegasban jelentette be a Broadcom. A csatlakoztathatóság, a telepítés és az életciklus-kezelés továbbfejlesztett képességeivel a vállalatok AI munkaterheléseiket támogathatják hálózataik peremén.

Az IDC előrejelzése szerint idén a szervezetek világszinten 232 milliárd dollárt fognak költeni peremhálózati technológiákra, ami a tavalyi évhez képest 15,4 százalékos növekedést ígér - és ezek a megoldások kulcsfontosságú szerepet töltenek be a mesterséges intelligenciára épülő alkalmazások bevezetésében.

A szoftveralapú peremhálózat a Broadcom meghatározásában olyan elosztott digitális infrastruktúra, amely több helyszín között kapcsolja össze, teszi biztonságossá és futtatja a munkaterheléseket, a végpontok közelében, amelyek létrehozzák és felhasználják az adatokat. Ez az infrastruktúra mindenhová elér, ahol a felhasználók és eszközeik megtalálhatók - legyenek az irodában, úton, mobil telephelyen, üzlethelyiségben vagy a gyárcsarnokban.

Vonatkozó termékportfóliójával a szállító az AI-alapú és más típusú munkaterhelések peremhálózati futtatásában és kezelésében támogatja a szervezeteket. Az edge környezetek földrajzilag szétszórt helyszínein bevezetett AI munkaterhelések többek között a költségek csökkentésében, a bevételek növelésében és a törvényi megfelelésben segítik a vállalatokat. A centralizált adatközpontokban futó, hagyományos IT munkaterhelésektől eltérően a peremhálózati AI munkaterhelések - például a biztonsági és a minőség-ellenőrző kamerák és videoanalitikai szoftverek, az ipari vezérlő rendszerek, valamint az üzemetetési technológia (OT) más eszközei és alkalmazásai helyi telepítésűek és nagy mértékben önállóak, autonóm módon működnek, ezért a vállalatok inkább összehangolják, semmint közvetlenül irányítják őket.

- Arra összpontosítunk, hogy ügyfeleinket a peremhálózati AI munkaterhelések bevezetésében segítsük - mondta Sanjay Uppal, a Broadcom Software-Defined Edge üzletágának alelnöke és vezérigazgatója. - VMware VeloCloud Edge megoldásunk új képességei között például a Fixed Wireless Access és a műholdas hálózati kapcsolatok támogatását is bejelentettük, ami az OT eszközök, valamint az AI-alapú és más munkaterhelések kritikus fontosságú, többszörös csatlakoztathatóságát biztosítja. Egyedülálló módon kínálunk a vállalatoknak jó, jobb és legjobb megközelítést a peremhálózati kapcsolódáshoz, lehetővé téve számukra a WAN-teljesítmény valós idejű finomhangolását, a hálózati működés átlátását és elemzését, valamint a hálózat programozását. Az alapul szolgáló konvergens infrastruktúrának köszönhetően a vállalatok percek alatt hálózatokat építhetnek mai és a jövőbeli üzleti igényeik kiszolgálására és munkaterheléseik támogatására.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.