Hirdetés
. Hirdetés

Megjelent a szeptemberi ComputerTrends és a SecureTrends Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a ComputerTrends magazin 2024. szeptember 11-én megjelent lapszámának online változata.

Hirdetés

Ismét rengeteg hasznos és értékes olvasnivalóval igyekszünk szeptemberi lapszámunkkal olvasóink kedvében járni. A 4iG Nyrt. 2023. november 13. napján elindított transzformációs programja újabb jelentős mérföldkövéhez érkezett, amellyel kapcsolatban két csúcsvezetőt kérdeztünk ki részletesen. Másik exkluzív interjúnkban a Lenovo szakemberét faggattuk, Bogdan Tomanović a ComputerTrends-nek nyilatkozott elsőként a piacon. Ezt a sort követik az angolnyelvű biztonsági mellékletünkben olvasható ASG és G6 Networks interjúk is, de ugyanilyen hiánypótló anyag a .hu domainek hivatalos nyilvántartójának két friss kutatási beszámolója. A Peak tanácsadója, Siklós Bence ezúttal a Z generáció és az Alfák munkaerőpiaci mozgásait elemezte, emellett sorra vettük a nagy gyártók bejelentéseit, továbbá nagyinterjút készítettünk Csizmazia-Darab Istvánnal, az ESET megoldásait forgalmazó Sicontact Kft. kiberbiztonsági szakértőjével, valamint a folyamatban lévő, magyar vezetésű Horizon Europe DOSS projektmenedzserével, Vilmos Andrással, valamint a BME-n folyó projektmunka vezetőjével, Vajta Lászlóval.

Címlapunkon: Átfogó vállalati megoldások a 4iG Csoportnál
A 4iG Csoport tavaly novemberben átfogó transzformációs programot jelentett be, mely nemcsak a lakossági ügyfeleket kiszolgáló Vodafone-t és DIGI-t érinti, hanem a csoport B2B területen működő vállalatait is. Az IT és rendszerintegrációs divíziót közgyűlési jóváhagyást követően önálló vállalatba szervezhetik, az Invitech kereskedelmi szolgáltatásait pedig jövőre már ONE márkanév alatt értékesítik. A jelenleg zajló szervezeti átalakulásról és a két vállalat közös piaci fellépéséről Marton Lászlót, az Invitech ICT Services operatív vezérigazgató-helyettesét, a Vodafone vállalati üzletág igazgatóját és a leendő új telekommunikációs vállalat, a ONE vállalati üzletágának vezérigazgató-helyettesét, valamint Radó Gábort, a 4iG IT divíziójának első emberét kérdeztük.

Exkluzív: Lenovo - Kiberbiztonság jövőkészen
Az uniós NIS2 irányelv szerint frissített kiberbiztonsági törvény hatálya alá tartozó hazai szervezetek már az idén és 2025-ben esedékes határidők teljesítésére készülnek. Az új szabályozás azonban megfelelési kötelezettségtől függetlenül is mindenkit arra emlékeztet, hogy kibervédelmét folyamatosan erősítse. Az ehhez szükséges megközelítésről és eszközökről Bogdan Tomanovićot, a Lenovo megoldásokért és szolgáltatásokért felelős dél-kelet-európai kereskedelmi igazgatóját kérdeztük.

10 VMware Explore 2024 - Felhő és AI privát jövője
Biztonságos és költséghatékony magánfelhők bevezetéséhez, a szolgáltatások használatához és működtetéséhez ad egységes platformot a VMware Cloud Foundation 9-es verziója, amely a Broadcom augusztus végi konferenciáján mutatkozott be. A VMware-t tavaly felvásárló cég a szoftveralapú edge portfólió újdonságai mellett a Tanzu Platform 10-es kiadását is bejelentette, amellyel az intelligens alkalmazások szállítását gyorsítja privát felhős környezetben.

12 SAS - Gátfutó generatív AI
Világszerte lelkesen használják a szervezetek a generatív mesterséges intelligenciát és ruháznak be alkalmazásába, tárta fel új felmérésében az SAS. Az AI-pályát azonban akadályok nehezítik, a vállalatok ugyanis az érthetőség, az üzleti stratégia, a szükséges adatok és a kiforrott szabályozás hiányával küzdenek, így az adatvédelem, a biztonság és az irányítás terén is komoly kihívásokkal szembesülnek.

Hirdetés

14 Cisco - Intelligencia az ipari hálózatokban
Operatív infrastruktúrájuk a legsérülékenyebb, ismerik fel a vállalati informatikai vezetők, ezért az OT biztonságot és az IT területtel való együttműködést kiemelt prioritásként kezelik, derült ki a Cisco friss jelentéséből. Minden második megkérdezett igazgató szerint a működésre a következő öt évben a mesterséges intelligencia lesz legnagyobb hatással, ezért a feladatok automatizálásában, a hálózati teljesítmény javításában és az előrejelzések készítésében is tervezik használni a technológiát.

16 Okos egészségvédelem mobilappokkal
Nem mindegy, hogy melyik mobilalkalmazást használja az ember, legyen szó az élet bármely területéről. Különösen fontos az óvatosság az egészségügyi appoknál.

18 Sophos - Támadásoptimalizáló zsarolók
Bár a zsarolóvírus támadások száma enyhén csökkent, a kiberbűnözők által követelt váltságdíjak összege ötszöröződött, és a helyreállítás költségei is az egekbe szöktek egyetlen év leforgása alatt, derült ki a Sophos idei jelentéséből. A ransomware áldozatai azonban visszavágnak, és ehhez ma már nem félnek a bűnüldöző szervek segítségét kérni.

20 Red Hat - Virtualizáció korszerűbben
Változatos munkaterhelések kezelését egyszerűsíti a hibrid felhőben a Red Hat OpenShift legfrissebb verziója. A nyílt forráskódú, konténeralapú Kubernetes szoftverre épülő alkalmazásplatform egyaránt új képességekkel segíti a virtualizált munkaterhelések és a peremhálózati telepítések menedzselését, így a modern, AI-alapú alkalmazásoktól kezdve a hagyományosakig egységesebbé és következetesebbé teszi a teljes környezet felügyeletét.

22 Tanúsított biztonság az ellátási láncban
Újszerű megközelítéssel alakít ki bizalmi ellátási láncot egy nemzetközi konzorcium. Az IoT rendszereket érintő biztonsági problémák megoldásán népes csapat dolgozik, több magyar résztvevővel.

26 Miért dönt egyre több fiatal a vállalkozás mellett?
Az elmúlt években jelentős változás indult a munkaerőpiacon. A Z generáció tagjai közül egyre többen indítanak saját vállalkozást a hagyományos alkalmazotti karrier helyett. Ez számos tényezőre vezethető vissza, beleértve a technológiai fejlődést, a társadalmi értékrend változásait és a pandémia hatásait. Még érdekesebbé válik ez a folyamat, ha megnézzük azt is, hogy mi újat hozhat a következő nemzedék, az Alfák belépése a munka világába.

28 A céges weboldalban bíznak igazán a magyarok, mégsem használja minden vállalkozó
Az online vásárlók először a céges weboldalt keresik, az ott található információkban bíznak meg, a cégek és vállalkozók pedig érzik a tényleges előnyét, ha saját weboldalt üzemeltetnek. A kisvállalkozások majdnem kétharmadának még sincs saját weboldala. Az ISZT Nonprofit Kft., a .hu domainek hivatalos nyilvántartója két friss kutatásban azt vizsgálta, a magyar internetezők hol keresnek szakembert, céget, szolgáltatót, mikor bíznak meg leginkább a neten talált cégekben, és hogy a vállalkozók hogyan viszonyulnak a saját weboldal működtetéséhez.

30 "Easy Ticket többszereplős, online értékesítési rendszer dinamikus kapacitáskezeléssel" projekt
A Beks Kommunikációs Technika Kft. 20 éve foglalkozik komplex beléptető rendszerek fejlesztésével és telepítésével, melyt Welcome 3 néven jegyez.

5 The Largest Security Industry Event in Southeast Europe
The largest event of the security industry in Southeast Europe, the Adria Security Summit 2024, will be held on October 9-10 at the Convention Center of the Hills Hotel in Sarajevo.

6 Lenovo - Security made future ready
Registered already as subjects to the new EU Directive NIS2 organizations in Hungary are preparing to meet their upcoming compliance deadlines this year and in 2025. But regardless of obligations to comply such regualtions remind everyone that they need to stenghten their defences continously. We asked Bogdan Tomanović, Solutions & Services Sales Executive, SEE at Lenovo about the approach and toolset that businesses need to make their security future ready.

8 LG First in World to Receive New "Common Criteria Certification" in V2X Device Category
A Trusted Supplier of Vehicle Solutions, Company Earns Security Certification for Its Transceiver Module for Volkswagen

9 Ingram Micro: Your Cybersecurity Distributor Partner
In today's digital age, protecting IT infrastructure is more critical than ever. Ingram Micro provides comprehensive solutions to address the most pressing cybersecurity challenges. Let's explore some of the common pain points companies face and how Ingram Micro can work with you to find solutions.

10 The Knox Journals: Safeguarding Your Online Privacy With Galaxy Security
Secure Wi-Fi and Samsung Internet assure your privacy, wherever you go online.

12 VSG is made for developers, enterprises, and crypto enthusiasts who are looking for a scalable, secure, and cost-effective blockchain solution
Exclusive interview with the founders.

14 G6 Networks - Blockchain is simple
Cutting edge technology for decentralized security - exclusive interview with the founders.

17 Cloud Resources have Become Biggest Targets for Cyberattacks, finds Thales
Thales announced the release of the 2024 Thales Cloud Security Study, its annual assessment on the latest cloud security threats, trends and emerging risks based on a survey of nearly 3000 IT and security professionals across 18 countries in 37 industries.

18 Effortless Website Creation with Forpsi Site Builder: Your All-in-One Solution

19 Gartner Forecasts Global Information Security Spending to Grow 15% in 2025
Worldwide end-user spending on information security is projected to total $212 billion in 2025, an increase of 15.1% from 2024, according to a new forecast from Gartner, Inc. In 2024, global information security end-user spending is estimated to reach $183.9 billion.

20 Ten new director appointments at PwC Hungary
PwC Hungary is proud to announce the appointment of ten new directors. All appointments are effective as of 1 September.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.