Hirdetés
. Hirdetés

A stílus újragondolva – megújult a Hungaria pezsgő

|

Új, a stílust és az eleganciát még inkább hangsúlyozó külsővel újult meg Magyarország egyik legkedveltebb palackban erjesztett pezsgőmárkája, a Hungaria. De vajon milyen technológiák állnak az előremutató fejlesztések mögött?

Hirdetés

A Hungaria pezsgő megújult, stílusosabb külsővel és egyedi címkével debütált nemrég a WAMP Design vásáron. Hűen a márka szlogenjéhez - Pezsgő másképp - egy még modernebb és letisztultabb karaktert öltött: a márka ikonikus kék színe még hangsúlyosabbá vált, hogy kiemelje a pezsgő prémium jellegét.

A Hungaria pezsgők palackban érleltek és erjesztettek, így garantálva a kiváló minőséget. A hagyományos módszereket ötvözve innovatív megoldásokkal, a pezsgők készítése során nagy hangsúlyt fektetnek a részletekre és a minőségi alapanyagokra. A hosszú érlelési időnek köszönhetően komplex ízvilágú, elegáns pezsgők kerülnek a fogyasztók poharába.

A Hungaria pezsgő több mint 70 éves tapasztalattal rendelkezik, ami jól mutatja, hogy folyamatosan fejlesztik termékeiket. A redesign célja bemutatni a pezsgőt, ami megtöri a megszokásokat, és a mindennapi élvezetet emeli a luxus szintjére, a pezsgőzést egyfajta életformaként azonosítja. Erről kérdeztük Csomay András marketingvezetőt és Koczuba Róbert pezsgőmestert.

CT: Milyen új technológiai megoldásokat alkalmaztak a Hungaria palackok új címkéjének kialakításakor?
Csomay András: A Hungaria pezsgő új címkéjének kialakításakor a londoni Hunt Hanson tervezőiroda közreműködésével egy modern, stílusos és letisztult megjelenést hoztunk létre. Az új, rendhagyó címkeforma a márka egyediségét tükrözi, míg a Hungaria jellegzetes kék színe az eddigieknél hangsúlyosabban jelenik meg. A megújult dizájn célja, hogy a pezsgőt önmagában is stílusos kiegészítőként mutassa be, emelve a mindennapi élvezetet a luxus szintjére.

CT: A Hungaria márka esetében a stílus és az innováció hogyan fonódik össze a pezsgőkészítés technológiai folyamataival, különösen a palackban érlelés során?
Csomay András: A Hungaria pezsgők mindig is egyet jelentettek a modern, stílusos pezsgőzéssel. A Transvasée eljárás során 9 vagy akár 18 hónapos, magnum palackos érlelésnek köszönhető finom érleltség és a felhasznált szőlőfajtáknak köszönhető frissesség és gyümölcsösség olvad össze egy dinamikus, vibráló, egyedi ízvilággá, ezáltal egy kiváló minőségű pezsgőt kapunk. Ez a kettősség az, ami igazán egyedivé, innovatívvá és egyben moderné is teszi a Hungaria pezsgőket.
Természetesen arról sem feledkezhetünk meg, hogy kizárólag kiváló alapborból készülnek, amit gondosan válogatunk, hogy aztán igazán kimagasló minőségű Cuvée-ket készítsünk.

CT: A dizájnváltással egy új fogyasztói élményt is megcéloztak. Hogyan tudják a Hungaria pezsgőit a jövő technológiai változásaihoz igazítani?
Csomay András: Az új címkék tervezésekor elsődleges szempont volt, hogy a márka szlogenjéhez hűen, eltérjünk a megszokott címkeformáktól, és stílusosan szokatlan megoldást alkalmazzunk a dizájnváltás kialakításában. Az ikonikus kék szín, amely a márka egyik legismertebb védjegye, továbbra is központi elemként jelenik meg. A címkék újra gondolt dizájnja is az egyedi Hungaria stílust tükrözi. A Hungaria pezsgő továbbra is a divatbemutatók, kortárs művészeti események és persze a legjobb partik exkluzív kiegészítője marad, az új címkék még inkább megmutatják ezt a kötődést, hiszen egyedi és még trendibb megjelenést kaptak.

Hirdetés

CT: A 1,5 literes palackokban történő érlelési technológia milyen előnyöket biztosít a pezsgő minőségére és ízvilágára nézve? Van-e technológiai fejlesztés a Hungaria pincei érlelési folyamataiban?
Koczuba Róbert: A 1,5 literes érlelő palackokban a pezsgő több mint 80-szor nagyobb felületen érintkezik az élesztővel, mint a tartályos érlelés során. Ez az intenzív folyamat egyedi, komplex és gazdag ízvilágot eredményez, amelyet más eljárásokkal nagyon nehéz elérni. Az érlelési időszak közel egy évig tart, amely alatt az ízek kiteljesednek, mélyebb, összetettebb és kifinomultabb aromaprofil alakul ki. Ez a lassú, türelmet és szaktudást igénylő folyamat biztosítja, hogy a Hungaria pezsgő minden egyes palackja a kiváló minőségű pezsgők közé emelkedjen, méltó módon tükrözve a márka értékeit és mesterségbeli kiválóságát.

CT: A Hungaria egyik kiemelt értéke az újítás képessége, mi az, amit mégis ki lehet emelni?
Koczuba Róbert: A Transvasée eljárás keretein belül, a palackban érlelt és erjesztett pezsgőt korszerű technológiával szűrjük, így távolítjuk el az érlelés során keletkezett seprőt. A modernizált technológia minden ezzel az eljárással pezsgőt készítő pincészetnél bevett szokás, így meg tudjuk őrizni a buborékokat úgy, hogy egy kristálytiszta pezsgőt kapunk végeredményül.

CT: Az új termékek bevezetésénél mennyire törekszenek a hagyományos pezsgőkészítési eljárások és a modern technológiák egyensúlyára?
Koczuba Róbert: A Hungaria pezsgők esetében a Transvasée eljárást és a modern külsőt harmonikusan ötvözzük. A pezsgők erjesztése, majd érlelése 9 hónaptól akár másfél évig terjedhet. A hosszú pihenőidő után a már kierjedt pezsgőt teljesen zárt rendszerben kezelik készre a szakemberek, ami garantálja a pezsgő kiváló minőségét és összetéveszthetetlen ízvilágát. Ugyanakkor folyamatosan arra törekszünk, hogy a Hungaria pezsgők minden egyes palackjában mesterien olvadjon össze a magnum palackos érlelés és a felhasznált szőlőfajták illat és ízjegyei.

"Az újításokkal azonban továbbra sem állunk meg, már a pincében dolgozunk a következő év újdonságain."
Koczuba Róbert, Pezsgőmester

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.