Hirdetés
. Hirdetés

Megmókolták a billentyűzet-aktivitást - egész nap lógatták a lábukat a dolgozók

|

Páros lábbal rúgta ki alkalmazottait egy amerikai piacvezető bank, akik egy ügyes trükkel átverték a munkateljesítménymérő rendszert.

Hirdetés

Tucatnyi volt banki dolgozó számára a jövőben a munkavégzéshez már nem elég a ravasz hack, amely ügyesen azt a látszatot keltette, hogy keményen dolgoznak, miközben hozzá se szagoltak a munkához.

A Wells Fargo amerikai bankintézet azt nem közölte, hogy az elbocsátott alkalmazottak milyen konkrét beosztásban dolgoztak, de megerősítette a Bloombergnek, hogy a vállalat "vagyon- és befektetés-kezelési egységénél" lógatták a lábukat. A lap által átnézett FINRA (Financial Industry Regulatory Authority) dokumentumok szerint az embereket "elbocsátották, miután kivizsgálták az aktív munka látszatát keltő billentyűzettevékenység szimulációjával kapcsolatos állításokat".

"A Wells Fargo a legmagasabb szintű normákra kötelezi az alkalmazottakat" - mondta a Bloombergnek a bank szóvivője - "és nem tolerálja az etikátlan viselkedést".

Hirdetés

Valóban, úgy tenni, mintha dolgoznánk, érdemi tevékenység nélkül, nem éppen korrekt és a hibrid vagy home office munkavégzés megítélésének is árt, de mindenképpen elgondolkodtató, egyáltalán mit csinálnak egész nap azok a munkavállalók, akik csak imitálják a munkát és vajon meddig tudnak így elvegetálni egy-egy cégnél?

A ComputerTrends tanácsa: aki le akarja gyorsan tudni a munkaidejét és a feladatait, annak érdemes minél előbb elkezdenie a munkavégzést, ez ugyanis a leghatékonyabb módja az idő és az unalom elűzésének, nem beszélve arról, hogy egész jó eredményeket is el lehet érni vele.

Tény, hogy a világjárvány idején robbanásszerűen megugrottak az ilyen "munkát imitáló" megoldások, amikor a korábban nem távmunkában dolgozó alkalmazottak tömegei hirtelen az otthoni íróasztal mögött találták magukat. Bár ez a mókolás biztosan nem minden laptopos dolgozóra volt jellemző, sokan a világjárvány okozta váltásban hirtelen rengeteg szabadidővel találták szembe magukat, mint korábban, amikor az irodában dolgoztak. Így a különböző egérmozgatást és billentyűzet-aktivitást utánzó eszközök használatával hamar gondoskodtak arról, hogy valóban úgy tűnjön, mintha egész nap dolgoznának, miközben bepótolták a több éves lemaradásukat a pihenésben.

Úgy tűnik, hogy ez a filozófia évekig kitart bizonyos vállalatoknál, ami egyértelmű jele annak, hogy egyes szervezetek még mindig küzdenek a munkaerő méretével és irányításával egy még mindig átalakuló, járvány utáni világban.

Pedig egy kis valós egérmozgatással és klaviatúra-pötyögéssel sok mindent el lehet érni!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.