Hirdetés
. Hirdetés

Szabotázs-sorozat a német katonai bázisokon - az ivóvízellátást vették célba

|

A német hatóságok riadót fújtak egy München melletti laktanyában elkövetett esetleges szabotázs miatt, amely egy újabb eset a hasonló gyanús incidensek sorában.

Hirdetés

A német hadsereg egy lehetséges betörés jeleit fedezte fel egyik laktanyájában az ország déli részén, ami a helyi média szerint egy újabb eset az elmúlt hetekben a hadsereg létesítményeiben történt gyanús incidensek sorában. Egyes esetekben attól tartottak, hogy a vízellátást szándékosan be is szennyezték.

A Münchenhez közeli bajorországi Garching városában található Christoph Probst laktanya kerítésén egy rutinellenőrzés során tátongó lyukat találtak csütörtökön - jelentette a Bild a fegyveres erők szóvivőjére hivatkozva. A létesítményben található az egészségügyi szolgálat központi intézete és egy katonai kórház is.

Az igen visszafogottan nyilatkozó szóvivő hozzátette, hogy "nincs bizonyíték" arra, hogy bárki is bejutott volna a létesítmény területén lévő épületekbe.

A hatóságok egyelőre nem találtak összefüggést a Köln melletti légierő laktanya ivóvízellátásának esetleges szabotázsával, ami még a hét elején történt, hozzátéve, hogy a létesítményben lévő víz egyelőre biztonságos. Akkor a jelentések szerint a kölni bázison "megszakították az ellátást, mert az ivóvízrendszer szokatlan értékeket mutatott".

Hirdetés

A garchingi esethez hasonlóan itt is egy őr lyukat talált a kerítésen a laktanya területén lévő vízmű közelében. Hiába kezdték meg azonnal a betolakodók felderítését, a keresés sikertelen volt. A vizsgálatot követően a hatóságok megerősítették, hogy a víz jelenleg iható.

Hasonló gyanús incidens történt kedden az ország nyugati részén lévő Geilenkircheni NATO-légibázison is, ahol számos felderítő repülőgép állomásozik. A NATO szóvivője a Bildnek elmondta, hogy a létesítmény biztonsági emberei megállítottak egy férfit, aki megpróbált illegálisan bejutni a bázisra, hozzátéve, hogy ez esetben a kerítésen sértetlen maradt. Tekintettel arra, hogy a behatolási kísérlet a kölni incidens után történt, a hatóságok ellenőrizték a geilenkircheni vízellátást, de nem találtak rendellenességet.

Csütörtökön a nyugat-németországi Mechernich városának központi ivóvízellátását körülvevő kerítésen is rést fedeztek fel. A vizsgálat kimutatta, hogy a víz nem volt szennyezett, bár az incidens miatt több ezer lakosnak azt tanácsolták, hogy a vizsgálat ideje alatt ne használják a vizet, még zuhanyozásra sem.

Nagyinterjúk arról, miért is jók a drónok >>>

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.