Hirdetés
. Hirdetés

Riadót fújtak a németországi NATO-bázison potenciális fenyegetés miatt

|

A NATO geilenkircheni légi bázisa riadókészültségben van, mivel a létesítmény elleni támadás nagyon valószínű.

Hirdetés

A németországi Geilenkirchenben lévő NATO radaros repülőgép-bázis biztonsági szintjét egy potenciális fenyegetésről szóló hírszerzési figyelmeztetés miatt emelték meg.

A német-holland határ közelében található bázis ad otthont a NATO AWACS (Légi Korai Előrejelző és Ellenőrző Erő) támaszpontjának, amely 1988-ban kezdte meg működését.

"Megemeltük a biztonsági szintet a NATO Geilenkircheni Légibázison egy potenciális fenyegetésre utaló hírszerzési információ alapján" - jelentette be a bázis az X (korábban Twitter) fiókján.

"Az összes, nem létfontosságú személyt elővigyázatosságból hazaküldtük" - tette hozzá a bázis. "A műveletek a tervek szerint folytatódnak".

A bázison a fenyegetettségi szintet Charlie-ra emelték - közölte egy szóvivő a Reuters-szel. Ez a négy riasztási fokozat közül a második legmagasabb, és azt jelenti, hogy vagy történt egy incidens, vagy olyan hírszerzési információ, amely arra utal, hogy valamilyen terrortámadás "nagy valószínűséggel" bekövetkezik.

Hirdetés

Geilenkirchen a múlt héten területsértési kísérletről számolt be, amely teljes biztonsági ellenőrzést váltott ki a bázison. Ugyanezen a napon a kölni bonni repülőtér katonai részét kiszolgáló Wahn laktanyát zárlat alá helyezték, mivel a hatóságok a vízellátás szennyezettségét vizsgálták. A vizsgálati eredmények később azonban nem mutattak ki problémát a csapvízzel kapcsolatban.

Csütörtökön a hatóságok vizsgálatot indítottak, miután azonosítatlan drónokat láttak repülni kritikus infrastruktúra felett az ország északi részén.

A NATO az elmúlt hónapokban fokozta az Oroszország által elkövetett esetleges szabotázsra vonatkozó figyelmeztetéseket, miközben növelte az Ukrajnának szánt fegyverek, lőszerek és felszerelések szállítását. Az Egyesült Államok és szövetségesei ragaszkodtak ahhoz, hogy a Kijevnek nyújtott segélyekkel nem válnak a konfliktus részesévé, és elhárították Oroszország többszöri vádaskodását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.