Hirdetés
. Hirdetés

Tudományos és technológiai park nyílt Nagyváradon

|

Az Oradea STEAM Parkban a többi között a mesterséges intelligenciával kapcsolatos kutatásokhoz is adottak a feltételek, de konferenciaterem és irodák is bérelhetők.

Hirdetés

Kutatással foglalkozó cégek és intézmények számára nyílt tudományos és technológiai park kedden Nagyváradon, ahol ötleteik megvalósításához biztosítják az infrastruktúrát - jelentette be a héten a beruházó Bihar megyei önkormányzat, amelyről az Agerpres hírügynökség tudósított.

A Nagyváradi Egyetem és a duális képzési központ szomszédságában lévő háromszintes épületben a legkorszerűbb laboratóriumok és kutatási terek állnak a cégek rendelkezésére. A 44 millió lejes (3,5 milliárd forint) beruházás 60 százalékát a megyei közgyűlés állta, a fennmaradó részt uniós alapokból biztosították.

A Nagyváradi Egyetemmel és a helyi fejlesztési ügynökséggel közösen létrehozott tudományos és technológiai park célja, hogy ösztönözze az akadémiai és a magánszféra közötti együttműködést, az innovációt és a technológiai fejlődést a magyar határhoz közeli térségben.

Hirdetés

Mircea Malan, a megyei önkormányzat alelnöke a közlemény szerint a megnyitón úgy fogalmazott: a térség jelentős fejlődésnek indult az elmúlt időszak számos beruházása nyomán, amit csak úgy lehet fenntartani, ha megteremtik a feltételeket az innovációhoz és technológiai fejlődéshez.

Az Oradea STEAM Parkban a többi között a mesterséges intelligenciával kapcsolatos kutatásokhoz is adottak a feltételek, de konferenciaterem és irodák is bérelhetők. Razvan Patcas menedzser szerint startupok számára is megfelelő infrastruktúrát biztosítanak a fejlődéshez.

Az 5400 négyzetméter alapterületű kétszintes épületben különböző típusú laboratóriumok és 300 férőhelyes konferenciaterem is van, és félszáz férőhelyes parkoló is tartozik hozzá.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.