Hirdetés
. Hirdetés

Megugrott a Nvidia negyedéves profitja és bevétele

|

Az AI-technológiák népszerűsége miatt az elmúlt két évben meredeken drágult a cég árfolyama.

Hirdetés

Meredeken emelkedett a Nvidia amerikai grafikus processzorgyártó adózott eredménye és bevétele a második pénzügyi negyedévében, és kedvező előrejelzést közölt a folyó negyedévre is.

A mesterséges intelligencia-technológiák népszerűsége miatt az elmúlt két évben meredeken drágult a cég árfolyama, a negyedéves eredményismertetés után azonban csökkenni kezdett a részvény ára az elemzők szerint azért, mert lassult a legfontosabb pénzügyi mutatók emelkedése.

A július 28-án zárult pénzügyi negyedév bevétele 122 százalékkal, 30,04 milliárd dollárra emelkedett az egy évvel korábbi 13,51 milliárd dollárról és 15 százalékkal haladta meg az első negyedévit. Szakértők véleményének az átlagában 28,7 milliárd dollár szerepelt.

Hirdetés

Az Nvidia adózott eredménye 16,6 milliárd dollár, részvényenként 0,67 dollár volt, ami 12 százalékkal magasabb az előző negyedévhez képest, és 168 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbinál. Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény negyedéves szinten 11 százalékkal, éves összevetésben 152 százalékkal, 68 centre nőtt, míg a piac 65 centre számított.

Az amerikai cég a folyó pénzügyi negyedévre 32,5 milliárd dolláros bevételre számít, míg a szakértők 31,7 milliárd dollárra - írta az MTI.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.