Hirdetés
. Hirdetés

Halott pénz az IT befektetés?

|

A Gartner szerint az IT-ra költött minden tíz dollárból nyolc "halott pénz", az IT jellegű költekezés nem feltétlenül jelent növekedést is.

Hirdetés

A Gartner szakértője, Daryl Plummer szerint azért beszélnek "halott pénzről", mert ezek a befektetések sokszor egyszerűen csak működésben tartják a vállalkozást, de nem növelik közvetlenül a vállalat bevételét vagy versenyképességét. A szakértő szerint az összes IT jellegű befektetés kétharmadára csak azért van szükség, hogy a vállalat egyáltalán létezhessen.

Az elemző úgy véli, az IT vezetők számára komoly kihívást jelent csökkenteni a mindennapi működés fenntartásához szükséges befektetések arányát az olyan befektetések javára, amelyek kimutatható növekedést eredményeznek. Továbbá gondot jelent az is, hogy az IT vezető és a pénzügyi vezető közötti együttműködés nehézkés, gyakran a vállalat nagy része nem érti meg, miért van szükség egyik vagy másik befektetésre.

A Gartner elemzője, Audrey Apfel szerint az IT vezetők feladata, hogy változtassanak a pénz elköltésének mikéntjén. Szerinte intelligens befektetésekre van szükség, vagyis a valós pénzspórlást egy-egy befektetéskor nem kell rögtön egy jövőbeli befektetésre előirányozni, hanem eredményként lehet felmutatni a cégen belül.

A második követhető stratégia a Gartner szerint az, ha az illetékesek "kihasználják a pillanatot". Egyes céges javaslatokkal kapcsolatban az IT-nak kell átvennie a vezetést, a javaslatok megtételekor nem szabad habozni, ki kell használni a pillanatot és előrukkolni az ötlettel. Harmadjára - Apfel szerint ez talán a legfontosabb - meg kell teremteni a kapcsolatot az IT befektetések és az általuk generált eredmények között, folyamatosan monitorozni kell azokat, és a befektetés megtérülését nyomon kell követni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.