Hirdetés
. Hirdetés

A brit Bill Gates és a Morgan Stanley elnöke eltűntek, miután elsüllyedt a jachtjuk

|

Mike Lynch technológiai vállalkozó és barátja, Jonathan Bloomer befektetési bankár egyike annak a hat embernek, akiket nem találtak, miután tenger fölött kialakuló tornádó sújtotta hajójukat Szicília közelében.

Hirdetés

Mike Lynch brit tech-vállalkozó és Jonathan Bloomer, a Morgan Stanley International elnöke eltűnt, miután szuperjachtjuk hétfőn elsüllyedt Szicília partjainál.

A The Guardian a szicíliai polgári védelmi ügynökség vezetőjére hivatkozva arról számolt be, hogy Bloomer, Lynch, 18 éves lánya, Hannah és Chris Morvillo ügyvéd is azon hat ember között van, akiket hétfőn későn még nem találtak meg.

A brit zászló alatt közlekedő, 56 méter hosszú, "Bayesian" nevű vitorláson az incidens idején összesen 22 ember - a legénység 12 tagja és tíz utas - tartózkodott, és Porticello kikötője előtt horgonyzott.

Az olasz parti őrség szerint a hajót hétfőn kora reggel egy víztölcsér - egyfajta tornádó, amely a víz felett alakul ki - érte. Eddig egy ember, aki a hajó szakácsa lehetett, halálát erősítették meg. Tizenöt embert kimentettek, köztük Lynch feleségét, Angela Bacarest, aki a jacht tulajdonosa, és egy egyéves kislányt, akit az édesanyja mentett ki.

A kimentettek közül nyolcat - köztük a gyermeket - kórházakba szállítottak, állapotuk stabil - írja a The Guardian. Domenico Cipolla, az egyik kórház főorvosa azt mondta a lapnak, hogy a túlélők többsége azt mondta, hogy Lynchnek dolgozott.

"Mély trauma érte őket. Ahogy telik az idő, egyre inkább rájönnek, hogy ma reggel sok barátjukat elvesztették" - mondta Cipolla.

Hirdetés

A parti őrség közlése szerint az eltűntek között brit, amerikai és kanadai állampolgárok is vannak. Az új-zélandi külügyminisztérium is megerősítette, hogy két állampolgára is a jacht fedélzetén volt, közülük egy túlélő.

A multimilliomos Lynchet, aki arról ismert, hogy 1996-ban társalapítója volt az Autonomy szoftverfejlesztő vállalatnak, időnként a "brit Bill Gates"-ként emlegetik. Az elmúlt évtized nagy részében azonban az 59 éves férfi bírósági csatározásokba keveredett a cégének az amerikai Hewlett-Packard technológiai vállalatnak való eladásával kapcsolatos csalás vádjai miatt. Júniusban egy San Francisco-i esküdtszék felmentette, miután több mint egy évet töltött házi őrizetben.

A szicíliai balesetről szóló hírek után néhány órával jelentették, hogy Lynch vádlott-társa a perben, az Autonomy volt pénzügyi alelnöke, Stephen Chamberlain életét vesztette, miután szombaton az Egyesült Királyságban, Cambridgeshire városában kocogás közben halálra gázolta egy autó.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.