Hirdetés
. Hirdetés

Megszavazták a kísérleti kriptopénz-kereskedelmet Oroszországban

|

A folyamatot az ország központi bankja fogja szabályozni.

Hirdetés

Az orosz parlament pénzügyi bizottsága jóváhagyta a kriptovaluták kísérleti tőzsdei kereskedelmét, amelyet az ország központi bankja fog szabályozni - jelentette pénteken az Interfax az erre vonatkozó törvényjavaslatra hivatkozva.

A jelentés szerint a kísérleti projekt keretében az orosz jegybank állapíthatja majd meg a digitális valutákkal való kereskedés szabályait.

A beszámolók szerint a szabályok meghatározzák majd, hogy a digitális valutákat hogyan veszik fel, és meghatározzák a kereskedést felügyelőkkel szemben támasztott követelményeket.

A törvényjavaslat első olvasatában azt javasolták, hogy a szabályozó hatóság kapjon felhatalmazást arra, hogy kísérletet végezzen a digitális valutákban történő elszámolásra a külgazdasági tevékenységre vonatkozóan. A képviselők most a szabályozó hatóság hatáskörének kiterjesztését javasolták.

A jogszabály a hírek szerint felhatalmazza a központi bankot, hogy szeptember 1-jével kezdődően a Nemzeti Fizetési Rendszer (NPS) alapján kísérleti elektronikus platformot hozzon létre a digitális valutákkal történő tranzakciók lebonyolítására.

Hirdetés

A pénzügyminisztérium korábban már javasolta a kriptotőzsdék legalizálását Oroszországban. Nem sikerült azonban megállapodást kötnie a központi bankkal.

Szakértők szerint az új jogszabály fontos lépés a digitális valutáknak az orosz banki és kereskedelmi infrastruktúrába való beillesztése felé, megjegyezve, hogy a jövőben szélesebb körű elfogadás és szabályozás útját kövezheti ki.

Szerdán az Állami Duma első olvasatban elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely legalizálná a kriptopénz-bányászatot az országban. A jogszabály körvonalazza, hogy a kormány a központi bankkal együttműködve szabályokat fog alkotni a digitális valuták bányászatával foglalkozó természetes és jogi személyek számára.

Oroszország eddig szkeptikusan viszonyult a digitális valutákhoz, elsősorban az illegális tevékenységek, például a pénzmosás lehetősége miatti aggodalmak miatt. A közelmúltban azonban a pénzügyminisztérium jelezte, hogy megváltozott a gondolkodásmódja, és kijelentette, hogy kész támogatni a nemzetközi fizetések megkönnyítésének új módjait, beleértve a kriptovalutákat is. Decemberben a minisztérium azt javasolta, hogy fontolják meg, hogy a kriptobányászoknak jogot adjanak a valuta áruként való exportálására.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.