Hirdetés
. Hirdetés

Zavar az IT fogalomzavar?

|

Sokan nincsenek tisztában a legújabb információtechnológiai fogalmak jelentésével - ez derül ki a Szonda-Ipsos kutatásából.

Hirdetés

A kutatásban hat újkeletű technikai eszközről, illetve elnevezésről kellett eldönteni a válaszadóknak, hogy azok melyik kommunikációs formához kapcsolódnak. A modemen és a dekóder kívételével a válaszadók döntő hányada egyetlen területhez sem tudta besorolni a vizsgált fogalmakat.

Az elmúlt években a kommunikációs technológia rohamos fejlődésével egyre több újdonság jelent meg a környezetünkben. Az újfajta kommunikációs technikák használatához azonban megfelelő technikai eszközökre van szükségünk, illetve azok működtetéséhez a szükséges tudás birtokában is kell lennünk. A Szonda-Ipsos kutatásából kiderül, hogy a modern technika adta lehetőségekkel egyelőre nagyon kevesen élnek, mivel nem is hallottak róluk. A válaszadók egyedül a televíziózáshoz használt dekódert és az internetezéshez szükséges modemet tudták többé-kevésbé helyesen társítani, a többség azonban vagy egyetlen kommunikációs formához sem tudta kötni a vizsgált fogalmakat, vagy tévesen kapcsolta össze őket.

A megkérdezettek körében legkevésbé a hot spot és a set top box elnevezések voltak ismerősek, mindössze 15 százalékuk rendelte őket a lehetséges kommunikációs formákhoz. Ezen belül is a hot spotot 9 százaléknyian az internethez, 3 százaléknyian pedig a mobiltelefonhoz kapcsolódó eszközként nevezték meg. A set top box-ról a válaszadók 8 százaléka gondolta úgy, hogy az az internetezéshez szükséges berendezés, míg 3-3 százaléknyian pedig a televíziózáshoz és a mobiltelefonáláshoz kötődő fogalomnak tartották.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.