Hirdetés
. Hirdetés

Twitter üldözési-mánia: bűnözők követnek

|

Nem kedvencem a Twitter, főleg azóta nem, amióta boldog-boldogtalan követni kezdett.

Hirdetés

A népszerű közösségi oldal végzete lehet az a rendszer, amely alapján jelenleg működik – állítják egyes biztonsági szakértők a Twitterről. Az egyszerű felhasználó mindebből csupán annyit vesz észre, hogy vadidegenek jelennek meg a követőim listáján.

Nagyjából úgy érzem magam, mint Brian az életéről szóló Monty Python filmben, amikor arra lesz figyelmes, hogy egyre többen követik. Ne kövessetek! Gondolja hősünk és jómagam is, amikor naponta újabb láthatóan hamis néven regisztrált követővel gazdagodik az amúgy nem annyira népes követői táborom.

Ne kövessetek, mert úgysem kattintok rátok, nem nézem meg a linket, amit ajánlotok, soha sem leszek kíváncsi arra, hogy Spanyolországban vagy a Spitzbergákon vajon ki is gondolhatja azt, hogy ismerjük egymást. Egyértelműen nem követni akarnak, hanem eltéríteni, átverni, meglopni. Ez is világos számomra.

Ha mindezt valaki nem látná tisztán, akkor persze a kamukövetők nyernek, álismerősként beosonnak a magánéletünkbe, onnan információkat szereznek, ami újabb bűnözőket győz meg arról, hogy van még elég kíváncsi, felelőtlen vagy buta ember a világon, aki még beveszi a trükköket.

Az összes vírusterjesztő, adathalász, számítógépes bűnöző, spammer a tevékenységével persze éppen kivégzi a Twittert, amely vezetői láthatóan tehetetlenek velük szemben, de ezzel sincs semmi baj. Majd lesz másik, ahova elmenekül a sok millió felhasználó innen is, rövid ideig sikeressé téve azt is.

A bűnözők meg majd mennek a tömeg után és csinálják tovább kisebb-nagyobb stiklijeiket, átveréseiket, amíg meg nem unja valaki ezt az egészet. Én éppen most untam meg a kamu követőket, s Brian szavai visszhangzanak azzal kapcsolatban, hogy mit is csináljanak az álkövetőim az internet világában.   

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.