Hirdetés
. Hirdetés

Ismét fellendült a chip piac?

|

A világ két legnagyobb szerződéses chipgyártója, a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd. (TSMC) és a United Microelectronics Corp. (UMC) egyaránt jó pénzügyi negyedévet zárt.

Hirdetés

A TSMC a március 31-án zárult első negyedévi eladásai elérték a 2,4 milliárd dollárt, ami 39%-kal magasabb az egy évvel korábbi, hasonló időszakban mért adatoknál. A riváis UMC eladásai 20%-kal emelkedtek ugyanebben a negyedévben, ami nagyjából 757,68 millió dolláros összbevételt jelent.

Az elért sikerek beváltották az elemzők reményeit, így sikerült teljesíteni az előzetes terveket. A TSMC szerint a növekedés elsősorban a megemelkedett szilíciumostya szállításokból származik.

A chipek iránti kereslet nagyjából a tavalyi év második felétől lendült fel ismét, és nagyjából most sikerült újra utolérni a folyamatosan növekvő igényeket. Az előrejelzések szerint a kereslet tovább nő, habár jelenleg ismét némi hiány tapasztalható a 200 milliméteres szilíciumostyákból előállított chipek terén, de most már egyébként is a 300 milliméteres ostyákra állnak át a nagyobb üzemekben is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.