Hirdetés
. Hirdetés

Elképesztő állami támogatást kap a Texas Instruments

|

A három gyár építésével kétezer új munkahelyet teremtenek.

Hirdetés

Az amerikai chipgyártó Texas Instruments (TI) 1,6 milliárd dollár támogatást kap az amerikai kereskedelmi minisztériumtól, hogy finanszírozza három gyár felépítését Texas és Utah szövetségi államokban.

Az MTI híre szerint az előzetes megállapodásról szóló közleményt a cég pénteken tette közzé a honlapján.

A Texas Instruments közlése szerint már folyamatban van a félvezető lapkákat gyártó üzemek építése. A gyártó arra is számít, hogy a tőkebefektetésnek köszönhetően 6-8 milliárd dollár adójóváírást is kap.

Hirdetés

A beruházás 2000 új munkahelyet teremt.

Az előzetes megállapodásban szereplő 1,6 milliárd dollár abból az 52 milliárd dolláros alapból származik, amely fölött a kereskedelmi minisztérium rendelkezik a félvezetőgyártás belföldi ösztönzéséről szóló 2022-ben elfogadott úgynevezett CHIPS-törvény alapján.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.