Hirdetés
. Hirdetés

Portugál telekommunikációs céget vásárol a Digi Communications

|

A Digi az év elején jelentette be, hogy még ebben az évben megkezdi működését Portugáliában.

Hirdetés

A romániai telekommunikációs óriás, a Digi Communications megvásárolja a portugál Nowo Communications céget - számolt be az ügyletről az economica.net a vállalat bukaresti értéktőzsdén (BVB) tett bejelentése alapján.

A Nowo Communications jelenlegi tulajdonosa a brit Lorca JVCO. A tranzakció értéke 150 millió euró (59,4 milliárd forint), és még szükséges hozzá a portugál hatóságok jóváhagyása.

Hirdetés

A Nowo Communications a portugál telekommunikációs piac negyedik legnagyobb szereplője, 270 ezer mobiltelefon- és 130 ezer vezetékes telefon előfizetővel, valamint spektrumlicenccel az 1800, 2600 és 3600 MHz frekvenciákra.

A Digi Communications - amelynek többségi tulajdonosa a nagyváradi üzletember, Teszári Zoltán - 2024 első negyedévében 446,7 millió euró árbevételt ért el, ami 12 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A Digi Communications jelen van az olasz, spanyol és belga piacon is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.