Hirdetés
. Hirdetés

Oroszország lassítja a YouTube sebességét

|

A videómegosztó platform betöltési sebessége a jövő héttől 70%-kal csökken - közölte egy magas rangú orosz törvényhozó.

Hirdetés

A YouTube sebessége az oroszországi asztali számítógépeken e hét végére mintegy 40%-kal, jövő héten pedig akár 70%-kal is csökkenhet - közölte Alekszandr Hszinsztein, az Állami Duma információs politikával foglalkozó bizottságának vezetője.

Egy csütörtöki Telegram-bejegyzésben Khinshtein rámutatott, hogy az intézkedés válasz az amerikai videohoszting platform oroszellenes politikájára. A YouTube következetesen törli az orosz közéleti szereplők - köztük bloggerek, újságírók és művészek - csatornáit, akiknek álláspontja eltér a nyugaton elfogadottól - mondta.

"A YouTube "leépítése" szükséges lépés, amely nem az orosz felhasználók, hanem egy olyan külföldi eszköz vezetése ellen irányul, amely még mindig azt hiszi, hogy büntetlenül megsértheti és figyelmen kívül hagyhatja törvényeinket" - írta a törvényhozó.

A mobileszközökön a YouTube az eddig megszokott módon fog működni a törvényhozó szerint, aki úgy véli, a szolgáltatás jövője Oroszországban a vállalat kezében van. A lassítás bevezetésére a nyári időszakot választották, amikor sokan nyaralnak, és inkább a telefonjukat használják, mint a számítógépet - jegyezte meg.

Hirdetés

"Ha a platform vezetése nem változtat a politikáján és nem kezdi el betartani a törvényeinket, akkor itt semmi jóra nem számíthat" - írta Khinshtein.

A YouTube-felhasználók arra panaszkodtak, hogy a népszerű videohoszting-szolgáltatás egyre kényelmetlenebbé válik - mondta, az anyavállalat Google az országbeli szervereivel kapcsolatos technikai problémákra hivatkozva.

Oroszország legnagyobb internetszolgáltatója, a Rostelecom korábban azt közölte, hogy a hardver több mint két éve nem frissült, miután a techóriás az ukrajnai konfliktus kirobbanása után korlátozta oroszországi jelenlétét.

A Rosztelecom a héten már romlást tapasztalt a YouTube-ra feltöltött videók feltöltésében - közölte Hinshtein.

Az orosz törvényhozó jelezte, hogy az alternatív videohoszting platformok, mint a RuTube és a VK Video most "nagyon aktívan" fejlődnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.