Hirdetés
. Hirdetés

A Nemzeti Virtuális Tér szolgáltatás bárhonnan elérhetővé teszi a magyar közmédiát

|

Lehetővé teszi, hogy az állampolgárok akár a nyaralás alatt is magyar közvetítéssel követhessék a párizsi olimpia eseményeit.

Hirdetés

A Miniszterelnökség és az IdomSoft Zrt. együttműködésében létrejött Nemzeti Virtuális Tér szolgáltatás révén azon magyar állampolgároknak sem kell lemondaniuk az olimpiai versenyszámok magyar közvetítéséről, akik külföldön nyaralnak vagy bármely egyéb okból külföldön tartózkodnak: a szolgáltatás ugyanis lehetővé teszi, hogy Magyarország határain kívül is úgy vehessenek igénybe hazai digitális szolgáltatásokat, mintha fizikailag is az országhatáron belül tartózkodnának.

A 2024 januárjában elindult, az nvt.gov.hu oldalon elérhető szolgáltatás a világon bárhonnan lehetővé teszi a magyar közszolgálati média csatornáinak elérését, köztük azokét a hazai sportközvetítésekét is, amelyekhez a Nemzeti Virtuális Tér digitális megoldása nélkül csak az országhatáron belül férnének hozzá az állampolgárok, ilyen a 2024-es párizsi olimpia hazai közvetítése is.

Hirdetés

Úgy folytatták, hogy a felületet minden magyarországi elektronikus azonosító szolgáltatással (Ügyfélkapu, Ügyfélkapu+, Telefonos azonosítás, Arcképes azonosítás, eSzemélyi) rendelkező természetes személy elérheti, aki a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges ingyenes, egyszerűsített regisztrációt elvégzi a magyarorszag.hu-n.

A Nemzeti Virtuális Tér szolgáltatás az állam és állampolgárai közötti ügyfélbarát, határokon átívelő digitális kapcsolat újraértelmezéséhez is hozzájárul - áll a közleményben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.