Hirdetés
. Hirdetés

Biztonságos tartozékok elektromos rollerekhez: hogyan válasszunk bukósisakot?

|

Napjainkban a rollerezés, legyen az klasszikus vagy elektromos, nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek körében is népszerű, de a védelem is fontos.

Hirdetés

A bukósisak jelentős mértékben befolyásolhatja egy baleset esetén a felnőttek és gyermekek által elszenvedett sérüléseket. Ha a fej közvetlenül érintkezik egy szilárd akadállyal, például az aszfalttal, agyrázkódás vagy más súlyos sérülések következhetnek be. 

A minőségi bukósisak hatékonyan elnyeli az ütközés energiáját, így minimálisra csökkentve a sérülés kockázatát. 

A választás fontosságát ezért semmiképpen sem szabad alábecsülni.

Hirdetés

Hogyan válasszunk bukósisakot?

Először is győződjön meg arról, hogy jól illeszkedik-e a fejre. A túlzottan kicsi méret szoríthatja a fejét, a túlméretezett bukósisak pedig a homlokára vagy hátra csúszhat, ezáltal nem véd hatékonyan. 

A jó minőségű bukósisak alapvető jellemzői a következők:

  • Megfelelő méret és állíthatóság: az állítható bukósisakok a fiatalok számára jó választásnak bizonyulnak, mivel szó szerint együtt nőhetnek a gyermekkel, így nem kell gyakran újat vásárolni. Ideálisak azok, amelyek állítható pántokkal rendelkeznek és a fejméretnek megfelelően növelhető az átmérőjük a hátul lévő, forgó kerékkel.
  • Szellőztetés: fontos a megfelelő szellőzés, különösen a melegebb hónapokban. Válasszon olyan bukósisakot, amelyen sok szellőzőnyílás van.
  • Biztonsági szabványok: győződjön meg róla, hogy a sisak megfelel az olyan biztonsági szabványoknak, mint az EN 1078 vagy a CPSC.

Gyakorlati tipp: Ugyanezeket az alapvető kritériumokat kövesse a felnőtteknek szánt bukósisak kiválasztásakor is.

Forrás: FixShop
Forrás: FixShop

Stílusos dizájn, amely lenyűgöz

A sisak kiválasztásakor a helyezze a hangsúlyt a dizájnra is. Ha a gyermekének nem tetszik a sisak, nehezen fogja meggyőzni arról, hogy minden alkalommal, amikor rollerezik, tegye fel a fejére. Ezért egy egyszarvús gyermek bukósisak remek választás lehet. Nagyobb gyerekek és felnőttek számára például létezik egy okos sisak M-es méretben, amely első pillantásra elnyeri tetszését divatos kialakításával.

A Rollerek biztonságos tartozékainak széles választéka megtalálható a FixShop webáruházában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.