Hirdetés
. Hirdetés

Az AI notebook, ami tényleg egy teljes napig bírja szusszal

|

Az üzleti életben a megjelenés fontos szempont a döntéshozatal során, az első benyomásnak hatalmas ereje van. Az ASUS tervezői nem bízták a véletlenre az új Zenbook S 14 kialakítását, így megszületett a valaha volt talán legszebb Zenbook.

Hirdetés

A teljesen fém házat kívülről a saját fejlesztésű Ceraluminum™ fedlap töri meg, mely egy különleges kerámiabevonatot takar. Ez a gyártó szerint nem csak vitathatatlanul szép külsőt kölcsönöz a gépnek, hanem extra védelmet is, de hozzá kell tennünk, hogy az ujjlenyomatok a sötét "Zumaia Gray" felületen azért meg tudnak látszani. A mindössze 1,1 cm vékony és alig 1,2 kg-os újdonság 14 hüvelykes képernyőméretével egy igazi kompakt darab, minden elegáns tátskában elfér és alig jelent extra többletsúlyt a mindennapok során.

Hirdetés

A vonzó külső modern belsőt takar, hiszen a nálunk lévő tesztpéldányban egy Intel® Core™ Ultra 7 (Series 2) egység dolgozott, mely pontosan olyan, mint ami már meg is vásárolható itthon. Öröm, hogy nem egy Ultra 9-es egység érkezett, hiszen a 32 GB RAM és az 1 TB villámgyors SSD mellett talán ez az Ultra 7-es egység az, mely igazán jól egyensúlyoz a teljesítmény és az üzemidő görbéjén. Mindehhez egy gyönyörű színekkel operáló, 3K-s felbontású OLED kijelző társul, mely nem csak vizuálisan lenyűgöző, hanem könnyedebb grafikai munkákhoz is kiváló és a technológiából adódóan egy hosszabb munkanap után sem fárasztja annyira a szemet, így a szórakozásra is juthat idő.

Az adatbiztonság továbbra is egy kiemelten fontos topik az informatika világában, de szerencsére céges gépnek befogva is jól teljesít a Zenbook S 14. Egyfelől megfelel a szigorú MIL-STD 810H katonai szabványnak, mely olyan kihívások elé állította a gépet, mint a rázkódás vagy az alacsony, illetve magas hőmérséklet. A rendszerbe történő egyszerű és biztonságos bejelentkezést a Windows Hello-t támogató infravörös (IR) kamera teszi lehetővé. A közvetlenül a CPU-ba épített Pluton növeli a Windows 11 PC-k biztonságát, mivel megszünteti a TPM 2.0 külső elhelyezéséből adódó chipinformáció-lopás kockázatát. Természetesen az ASUS is hozzátette a magáét, az AiSense kamera követi a tekintetedet, és érzékeli, ha félrenézel - például egy beszélgetés miatt -, ekkor pedig elhalványítja a képernyőt, amíg vissza nem nézel.

Az ASUS Zenbook S 14 a legújabb WiFi 7-es szabványt is támogatja, így nem csak gyors és stabil hálózati kapcsolatot kínál, hanem egy időtálló választás is. Olyan kényelmi funkciókat is kapunk, mint például a három Bluetooth fejhallgató egyidejű támogatása, mely az online meetingeknél és a munka utáni szórakozásnál is jól jöhet. Csatlakozókkal kimondottan jól el van látva az ASUS új kompakt megoldása, hiszen jobb oldalon találunk rajta egy USB 3.2 Gen 2 Type-A csatlakozót, átellenben pedig egy HDMI 2.1, két Thunderbolt 4-es USB-C és egy Audio combo jack kapott helyet. Egyedül a közvetlen hálózati kapcsolat maradt el, de ez az egyik USB-C csatlakozóval közvetlenül vagy akár egy dokkolón keresztül is pótolható.

A vadonatúj Intel chip a hatékonyság és a mesterséges intelligencia terén fejlődött leginkább, melynek valós használat során is megtapasztalhattuk az előnyeit. Normál irodai alkalmazásokat nézve 16 órát becsült a mérésünk, tehát akár két irodai napot is kibír egy töltéssel. Persze ez az adott naptól is függhet, de az USB-C töltésnek köszönhetően rendkívül praktikus a töltés. A teljesítmény terén képszerkesztészre is nyugodtan használható a gépben lévő Intel® Core™ Ultra 7 (Series 2), játékra azonban csak alacsony grafikai részletesség mellett érdemes bevetni.

A Természetesen egy újabb ASUS Copilot+ PC-ről van szó, tehát a Microsoft intelligens megoldásai csak arra várnak, hogy a segítségüket kérjük. A legtöbben leginkább a dedikált Copilot gombot fogják használni, mely segíthet akár komplett szövegek vagy levelek megírásában is. Az ASUS Zenbook S 14 jelenleg 783 990 Ft-os áron érhető el a gyártó hivatalos online márkaboltjában. Ez az ajánlat abszolút a prémium mezőnybe repíti a gépet, de a külső, a kijelző és a legfrissebb hardver okán teljesen jogosan van ott a helye, így a szimpa fém burkolatot már unalmasnak tartó cégvezetők és vállalkozók joggal vethetnek rá szemet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.