Trump Muskot akarja az amerikai kormányba

|

Az Egyesült Államokban élő, dél-afrikai származású üzletember válaszolt Donald Trump állásajánlatára.

A republikánus elnökjelölt, Donald Trump nemrég kijelentette, hogy amennyiben megnyeri a 2024-es november 5-i elnökválasztást, nyitott arra, hogy Elon Musk milliárdos technológiai vállalkozót tanácsadói pozícióba nevezze ki az amerikai kormányban. A Reutersnek adott hétfői interjújában Trump "nagyon okos fickónak" nevezte Muskot, és hozzátette: "Én biztosan kinevezném Muskot tanácsadói szerepre, ha vállalná, biztosan felkérném."

Musk pozitívan reagált Trump felvetésére, és az X platformján (korábban Twitter) közzétett bejegyzésében jelezte: "Hajlandó vagyok szolgálni". Egy felhasználó azt javasolta, hogy hozzanak létre Musknak egy "Department of Government Efficiency (DOGE)" (Kormányzati Hatékonysági Minisztérium) nevű szervet - nyilvánvalóan utalva a "Doge" mémre és a névadó Dogecoin kriptopénzre, amire a milliárdos tréfásan azt válaszolta, hogy ez a "tökéletes név".

Musk és Trump kapcsolata az elmúlt időszakban szorosabbá vált. Nemrég Musk élő interjút szervezett Trumppal az X platformon. A beszélgetés során Musk felszólította az elnökjelölt-aspiránst, hogy hozzon létre egy "kormányzati hatékonysági bizottságot" az adófizetők pénzének jobb elköltése érdekében, és felajánlotta, hogy segít ebben a projektben. Trump erre azt válaszolta, hogy Musk ideális lenne a szerepre.

Az elmúlt hónapokban az Egyesült Államokban élő, dél-afrikai származású üzletember egyre kritikusabb hangot ütött meg Joe Biden demokrata elnök kormányával szemben, és nyilvánosan támogatta Trump jelöltségét. A Trump elleni múlt havi merényletkísérletet követően Musk az X-en kijelentette: "Teljes mértékben támogatom Trump elnököt, és remélem, hogy gyorsan felépül."

Július közepén a Wall Street Journal azt állította, hogy Musk azt tervezi, havonta mintegy 45 millió dollárt adományoz egy új szuper politikai akcióbizottságnak, amely Trump elnökválasztási kampányát támogatja. Ezt azonban Musk álhírként utasította el.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.