Szigorúan titkos amerikai katonai vízi járművet észleltek a Google Maps-en

|

A Manta Ray vízi védelmi hajót a kaliforniai Port Hueneme kikötőben látták.

Egy szigorúan titkos tengeralattjáró prototípusát azonosították a Google Maps képein éles szemű felhasználók, akik hamar kiszúrták a futurisztikus kialakítást - jelentette a New York Post.

A "Manta Ray" nevű autonóm hajót ábrázoló fotók, amelyek láthatóan a kaliforniai Port Hueneme haditengerészeti bázison dokkoltak, futótűzként terjedtek el, a hadsereg és a repülés szerelmeseinek bámulatát ötvözve.

A tengeralattjáró a tengeri élőlényről kapta a nevét fizikai hasonlósága és azon képessége miatt, hogy hosszabb ideig képes a víz mélyén lapulni.

A Northrop Grumman által kifejlesztett hajó egy szélesebb körű amerikai haditengerészeti projekt része, amelynek célja a nemzet nagy hatótávolságú, pilóta nélküli járművekből álló víz alatti flottájának bővítése.

Mint ismeretes, a Manta Rayt az év elején több hónapon át tesztelték Dél-Kalifornia partjainál. A védelmi óriásvállalat fotókat tett közzé a hajóról, amelyeken a víz alatt siklik.

Dr. Kyle Woerner, a Defense Advanced Research Projects Agency programvezetője szerint a tengeralattjáró hosszú ideig képes a tengerfenéken maradni anélkül, hogy utántöltésre lenne szüksége.

"Sikeres, teljes körű Manta Ray tesztjeink igazolják a jármű felkészültségét arra, hogy a terepen moduláris alrészekből gyorsan összeszerelt jármű a valós műveletek felé haladjon" - mondta egy nyilatkozatban.

Woerner dicsérte továbbá a Manta Ray könnyű összeszerelhetőségét korlátozott helyeken.

"A járművet közvetlenül a tervezett működési területre szállítva energiát takarít meg, amelyet a jármű egyébként a szállítás során elhasználna" - mondta.

Az ügynökség együttműködik a hadsereggel a további tesztek ütemezésében és a hajó lehetséges jövőbeli felhasználási területeinek megtervezésében.

Ipari szakértők úgy vélik, hogy a haditengerészet prioritásként kezeli a dróntechnológia fejlesztését, hogy lépést tartson az orosz és kínai fejlesztésekkel ezen a területen.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.