Hamarosan fény derül az idegen élet bizonyítékaira - több bejelentés is várható

|

Újabb meggyőző bizonyítékok gyűltek össze egy fejlett idegen fajtól származó jellel kapcsolatban.

Egy brit filmproducer azt állítja, a tudósok egyre inkább úgy vélik, hogy egy régi rádiójel földönkívüli intelligenciától származik.

"A galaxisunkban lévő nem emberi intelligenciára" utaló jeleket fedeztek fel, és a bizonyítékot egy hónapon belül nyilvánosságra hozzák - állítja Simon Holland brit filmrendező.

A Daily Mailnek adott interjújában Holland - aki egy NASA által finanszírozott aszteroidakövető projekt számára készített különböző dokumentumfilmeket - egy ötórás rádióhullám-robbanásról beszélt, amelyet eredetileg öt évvel ezelőtt észleltek a földi teleszkópok.

Holland szerint a jelet jelenleg az Oxfordi Egyetem kutatócsoportja elemzi újra a Breakthrough Listen - a moszkvai születésű izraeli fizikus, Jurij Milner által vezetett 100 millió dolláros - kezdeményezés részeként, amely a földönkívüli intelligencia keresésének szentelte magát.

"A részleteket kutatják, ezért késik a hír közzététele" - állította Holland, hozzátéve, hogy a rádiójel gyengesége miatt a tudósok 'technikai akadályokba ütköznek'.

2019-ben ausztrál teleszkópok "furcsa jelet" észleltek a Proxima Centauri rendszerének megfigyelése során, amely a Naprendszerünkhöz legközelebbi, mintegy 4,2 fényévre lévő csillag.

A Breakthrough Listen Candidate-1 (BLC-1) névre keresztelt rejtélyes jelről kezdetben azt hitték, hogy egy másik bolygóról származik, és a tudósok azt remélték, hogy az élet jelenlétére utalhat.

A Berkeley kutatói később, 2021-ben azt javasolták, hogy valószínűleg "álpozitív" jelenségről van szó, amelyet "két különböző földi adó összekeveredése" okozott, és "biztosan nem idegenek" voltak.

Holland azonban a Breakthrough Listen egyik forrására hivatkozva azt mondta, hogy újabb meggyőző bizonyítékok gyűlnek arra, hogy a jel valóban egy fejlett idegen fajtól származhatott.

Az egykori filmproducerből lett természettudományos oktató szerint ezt az elméletet egy "magas rangú uniós rádióteleszkóp-szakértő" is alátámasztotta. Az oxfordi csapat megerősítette a Daily Mailnek, hogy elemezték a jelet, de azt nem árulta el, hogy miért.

"Találtunk egy nem emberi földönkívüli intelligenciát a galaxisunkban" - mondta Holland - »és az emberek nem tudnak róla«.

Holland, aki magát "a BBC nyugalmazott filmszerkesztőjeként, a tényfeltáró részleg specialistájaként" jellemzi, "Simon professzor" néven YouTube-műsort vezet, és úgy véli, hogy a Breakthrough most azért siet bejelenteni az eredményeiket, hogy megelőzze a kínai kutatókat, akik állítólag 2022-ben felfedeztek egy idegen jelet, és hamarosan nyilvánosságra hozhatják az eredményeiket.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.