A Microsoft online szolgáltatásainak hibája borzolja a kedélyeket

|

Nemcsak a tőzsdét, de bizonyos légitársaságok tevékenységét is negatívan érintette a hiba a hírek szerint.

Bár nyitás előtt még pozitívban álltak az európai határidős indexek, nyitást követően már csökkenés volt látható az öreg kontinens főbb börzéin. A német DAX nyitást követően nem sokkal 0,5%-ot megközelítő mínuszban állt, miközben a londoni FTSE közel 0,8%-ot vesztett értékéből. A rossz hangulathoz hozzájárulhat, hogy a Microsoft bizonyos felhőszolgáltatásaiban hiba lépett fel, emiatt például a londoni tőzsdét is üzemeltető LSE Group arról számolt be, hogy a hírszolgáltatását nem tudta reggel üzemeltetni. Bizonyos légitársaságok tevékenységét is negatívan érinti a hiba a hírek szerint - tájékoztatta lapunkat az MBH Bank Nyrt. elemzési centrumának igazgatója, Árokszállási Zoltán, CFA.

A globális méretű, egyelőre ismeretlen informatikai hibát már nagy erőkkel vizsgálja a Microsoft, erről a PCWPlus írt bővebben >>>

A távol-keleti tőzsdék többségükben csökkenésben voltak reggel. A japán Nikkei közel 0,2%-kal értékelődött le, miközben a hongkongi Hang Seng 1,8%-ot esett. A shanghai index azonban 0,4%-os emelkedésben volt nemrég. Az ázsiai piacokat továbbra is nyomasztja, hogy az Egyesült Államok további restrikciókat alkalmazhat a technológia Ázsiába történő exportjára. Eközben a kínai kommunista párt harmadik plénumának eredményei nem tűnnek meggyőzőnek a piaci szereplők számára a gazdaság élénkítésére vonatkozólag.

Csütörtök délután óta erősödésben van a dollár az euróval szemben, péntek reggel újra 1,09 alatt járt az EUR/USD kurzus.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.