Hirdetés
. Hirdetés

Távozik posztjáról a Boeing Space & Defense vezetője

|

A Boeing új űrkutatási főnököt kap.

Hirdetés

Ted Colbert már nem a repülőgépipari óriás Defense, Space & Security alosztályának vezérigazgatója - derült ki médiajelentésekből, amelyek az augusztusban debütált Boeing vezérigazgató, Kelly Ortberg szeptember 20-án kiadott bejelentésére hivatkoznak.

"Ebben a kritikus helyzetben elsődleges feladatunk, hogy helyreállítsuk ügyfeleink bizalmát, és megfeleljünk a tőlünk elvárt magas követelményeknek, hogy lehetővé tegyük kritikus küldetéseiket világszerte" - áll a szövegben a CNBC szerint. "Összefogva javítani tudjuk és fogjuk is a teljesítményünket, és biztosítani fogjuk, hogy teljesítsük a vállalásainkat".

A változás azonnali hatállyal lép életbe. Steve Parker, a Boeing Defense, Space & Security operatív igazgatója veszi át az egység megbízott vezérigazgatói tisztségét, amíg a hosszú távú utódot meg nem nevezik.

A hír kevesebb mint két héttel azután érkezett, hogy a Boeing Starliner kapszulája személyzet nélkül tért vissza a Földre, lezárva ezzel a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) irányuló problémás tesztrepülést.

Hirdetés

A Starliner június 5-én indult története első, legénységgel teljesített tesztrepülésére, amely során Butch Wilmore és Suni Williams NASA-asztronautákat vitte az ISS-re. Az úgynevezett Crew Flight Test (CFT) nevű küldetésnek mindössze 10 napig kellett volna tartania. A Starliner azonban nem sokkal az űrbe érkezés után hajtóműproblémákat szenvedett, és több mint két hónapos vizsgálat és vita után a NASA úgy döntött, hogy a kapszulát személyzet nélkül hozza vissza a Földre.

A szeptember 7-én történt leszállás sikeres volt, és a NASA illetékesei szerint mégis jobb lett volna, ha Wilmore és Williams a fedélzetén tartózkodnak. A duó azonban továbbra is az ISS-en marad, és csak 2025 februárjában jönnek le - a Boeing riválisa, a SpaceX által épített Crew Dragon kapszula fedélzetén.

Mind a Boeing, mind a SpaceX 2014-ben több milliárd dolláros szerződést kapott a NASA-tól, hogy űrhajósokat szállítson az ISS-re és vissza. A SpaceX a kilencedik, az ügynökségnek szánt, operatív, legénységgel ellátott küldetésére készül, míg a Starliner még nem kapott engedélyt ilyen repülésekre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.