Hirdetés
. Hirdetés

Elérte az Északi-sarkot a Tudás jégtörője diákexpedíció

|

Az Északi-sarkra a magyar résztvevő, Varga Levente tűzte ki a magyar lobogót.

Hirdetés

Elérte az Északi-sarkot a Tudás jégtörője elnevezésű, diákoknak szervezett nemzetközi expedíció az 50 Let Pobedi (A győzelem 50. évfordulója) elnevezésű orosz atomjégtörő fedélzetén, az esemény alkalmából az expedíció magyar résztvevője is kitűzte a nemzeti lobogót a sarkvidéken.

A Roszatom támogatásával megvalósult expedíció résztvevői orosz, valamint Bangladesből, Dél-Afrikából, Fehéroroszországból, Indiából, Irakból, Kazahsztánból, Kamerunból, Kínából, Kirgíziából, Magyarországról, Mongóliából, Örményországból, Tunéziából és Üzbegisztánból érkezett diákok. A fiatalok az út során tudományos előadásokat hallgattak meg, kísérleteket végeztek, és megismerkedtek a sarkvidék különleges flórájával és faunájával.

Hirdetés

Az Északi-sarkot szombaton érte el az expedíció, amelynek magyar résztvevője, Varga Levente, a Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium tanulója tűzte ki a magyar lobogót.

Az ötödik alkalommal megrendezett Tudás jégtörője expedíció napra pontosan azon a napon érte el a sarkot, amikor 1977-ben a világon első hajóként az Arktyika nevű szovjet atomjégtörő - olvasható a közleményben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.