Hirdetés
. Hirdetés

Az ELTE Informatikai Kar tovább erősítette pozícióját a felsőoktatásban

|

Az ELTE Informatikai Kar idei felvételi eredményei a növekedésről, a felsőoktatási rendszerben elfoglalt pozíció megerősödéséről szólnak. A 2024/25-ös tanévben 948 informatikus, gépész, geoinformatikus és térképész hallgató kezdheti meg tanulmányait a Karon.

Hirdetés

Az informatikai képzési területen a korábbi évekhez hasonlóan idén is az ELTE IK programtervező informatikus alapképzésére jelentkeztek a legtöbben első helyen, ahova országosan a legmagasabb, 365 pontos eredménnyel lehetett bekerülni. Programtervező informatikus alapképzésre 608 hallgatót vettek fel, akik a budapesti és szombathelyi campusokon tanulnak ősztől.

Az informatikus mesterképzések iránti folyamatosan növekvő társadalmi igény a felvettek számában is tükröződik, idén harmadával több hallgató, összesen 206 fő került be a programtervező informatikus, adattudomány, autonómrendszer-informatikus mesterszakokra.

Kutatóegyetemként a Kar kiemelt küldetése a jövő vezető kutató-fejlesztő generációjának kinevelése. A mesterképzési létszámok növelését ezért elsőrangú feladatuknak tekintik, hiszen a programtervező informatikus mesterképzésben országosan vezető szerepet játszik a Kar.

A programtervező informatikus felsőoktatási szakképzésben 2024 szeptemberében 67 fő kezdheti meg tanulmányait. Gépészmérnök alapszakon 34, mesterszakon 11 fő, geoinformatikus MSc-n 4, térképész MSc-n pedig 3 hallgató nyert felvételt. Továbbá 18 leendő informatikatanárt üdvözölhettek a karon az osztatlan tanárképzésben, míg rövid ciklusú tanárképzésben 80 fő nyert felvételt.

Hirdetés

Az ELTE IK hallgatói létszámadatai igen kedvezően alakultak az elmúlt években, amit nem csak a magas ponthatárok és első helyes jelentkezők száma fémjelez, hanem az is, hogy a felvett hallgatók sokkal nagyobb arányban végzik el sikeresen az alapképzést és választják a mesterszakon való továbbtanulást.

Diáktámogató Központjuk a hallgatók tanulmányi és életvezetési támogatásán túlmenően, informatikai és adattudományi módszerekkel működtetett komplex teljesítményelemzési, megelőzési és beavatkozási rendszert fejlesztett ki a lemorzsolódás csökkentése érdekében, melynek következtében a lemorzsolódás felére csökkent, miközben a hallgatók átlagos teljesítménye folyamatosan javul.

Az idei felvételi eredmény azt igazolja, hogy az informatikai, műszaki és természettudományos szakokon tanulni vágyó fiatalok nagyra értékelik az ELTE Informatikai Kar biztos elhelyezkedést és a nemzetközi szinten is versenyképes tudást kínáló mesterképzéseit.

A legjobb hallgatóknak természetesen a legjobb szolgáltatások járnak: az ország legpatinásabb kutatóegyetemén a kiváló oktatáson túl közösségépítés, ipari kutatólaborok, motiváló környezet, támogatás és odafigyelés vár minden gólyára.

Akiknek pedig esetleg elsőre nem sikerült, de szeretnék megpróbálni: az ELTE Informatikai Kar pótfelvételi információi hamarosan elérhetőek lesznek honlapjukon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.