Hirdetés
. Hirdetés

SAP Sapphire 2024 - Asszisztáló okos alkalmazások

|

Generatív mesterséges intelligenciára épülő Business AI megoldásait felhőalapú üzleti megoldásaiba építi, amelyek világszerte a szervezetek legfontosabb, üzletkritikus folyamatait futtatják, jelentette be az SAP éves konferenciáján. A szállító az AI lehetőségeinek határait feszegető cégekkel működik együtt, hogy a vállalatok működését új szintre emelje.

Hirdetés

Forradalmian új technológiát szállítunk, amellyel a vállalatok valós eredményeket érhetnek el, agilitásra tehetnek szert, és felszabadíthatják kreatív energiájukat, mindazt a találékonyságot, amelyre szükségük lesz, hogy érvényesülni tudjanak napjaink gyorsan változó üzleti környezetében - mondta nyitó előadásában Christian Klein, az SAP vezérigazgatója.

Innovatív Business AI megoldásait az SAP minden üzleti alkalmazásába beépíti, ezáltal üzleti összefüggésbe ágyazott, adatalapú felismerésekhez juttatja a vállalatokat. Az alkalmazottak a munkafolyamatok részeként egy kattintással értékes betekintést nyernek, így hamarabb jutnak eredményre, és - amiben az emberek a legjobbak - kreativitásukkal gyorsabban oldhatják meg a felmerülő problémákat, mondta a szoftvercég a június elején Orlandóban megtartott SAP Sapphire 2024 konferenciáján.

Az előadások közönsége az üzleti alkalmazásokba épített vállalati mesterséges intelligencia számos példáját láthatta. Az SAP SuccessFactors emberierőforrás-kezelő (HCM) megoldás AI által generált jelentései például felelősségteljes módon gyűjtött információkat adnak a HR vezetőknek a kompenzációval kapcsolatos megbeszélésekhez, az SAP Sales Cloud értékesítéstámogató megoldás előrejelző képességeivel pedig emberek és termékek olyan kombinációit javasolja, amelyek a leginkább növelhetik az eladásokat.

Ugyancsak a konferencián bejelentett, újabb partneri együttműködések nyomán az Amazon Web Services, a Meta, a Mistral AI és más szereplők nagy nyelvi modelljeivel bővül az SAP Business Technology Platformján (BTP) elérhető LLM-ek választéka. Az SAP AI Core Hub szolgáltatáson keresztül a vállalatok így még könnyebben építhetnek generatív AI használati eseteket SAP alkalmazásaikhoz.

Christian Klein, az SAP vezérigazgatója...

Munkában a mesterséges intelligencia

A Joule, az SAP generatív mesterséges intelligenciával felruházott copilot alkalmazása, amely a különféle rendszerekben elérhető adatokat gyorsan összegyűjti és összefüggésbe helyezi a munkafolyamatok automatizálásához és a döntéshozás támogatásához, a szoftvercég teljes megoldásportfóliójában megjelenik. Digitális asszisztensét - amelyet eredetileg tavaly ősszel mutatott be - az SAP mostanra beépítette S/4HANA Cloud és más alkalmazásaiba, közöttük olyan megoldásokba, mint az SAP Build és az SAP Integration Suite. Az idei év végéig pedig a Joule az SAP Ariba és Analytics Cloud megoldásaiban is meg fog jelenni.

Az SAP emellett a Joule és a Microsoft Copilot for Microsoft 365 összekapcsolását is tervezi. A digitális asszisztensek mély, kétirányú integrálásával az alkalmazottak mind az SAP alkalmazásokban, mind a Microsoft 365-ben kezelt információkhoz közvetlenül, a munkafolyamatokon belül hozzáférhetnek, így még hatékonyabban dolgozhatnak. A két cég még idén hozzálát a két copilot integrálásához, ezáltal az SAP üzleti megoldásaiban elérhető vállalati adatok, valamint a Microsoft Teams, Outlook, Word és más alkalmazásokban elérhető, kontextuális tudás összekapcsolásához. Egységes munkakörnyezetet és felhasználói élményt teremtenek, amely egészen újszerű módon fogja növelni a termelékenységet, mondta a két szállító. Az SAP és a Microsoft emellett újabb Azure felhőrégiókat is bejelentett a konferencián, amelyek tovább növelik az SAP Business Technology Platform és az SAP AI Services területi elérhetőségét.

Mutatja a Business AI egyre növekvő jelentőségét, hogy az SAP ismét megerősítette elkötelezettségét a mesterséges intelligencia releváns, megbízható és felelősségteljes fejlesztése és alkalmazása mellett. A szoftvercég az UNESCO vonatkozó ajánlásaiban (UNESCO Recommendation on the Ethics of Artificial Intelligence) megfogalmazott tíz vezérelvet követi, amelyek mentén a szervezetek az emberi jogokat tiszteletben tartva, a méltányosságot és a fenntartható fejlődést előmozdítva fejleszthetik és használhatják az AI technológiákat.

Hirdetés

Partnerek a vállalati AI-innovációban

Május végén, napokkal a Sapphire 2024 konferencia kezdete előtt jelentette be az AWS és az SAP, hogy stratégiai együttműködésüket kibővítve átalakítják a felhőalapú vállalatirányítás élményét. A két szállító például könnyebbé teszi a RISE with SAP megoldás bevezetését az AWS felhőjében csakúgy, mint az ERP munkaterhelések nagyobb teljesítményű és hatékonyságú futtatását, valamint a generatív AI beépítését az üzletkritikus alkalmazásokba.

Az SAP AI Core infrastruktúrán elérhető, említett generatív AI hub biztonságos hozzáférést ad a nagy nyelvi modellek széles köréhez, amelyeket a vállalatok ezáltal könnyebben integrálhatnak a szoftvercég üzleti alkalmazásaival. A hubon keresztül mostantól az Amazon Bedrock AI modelljei - közöttük az Anthropic Claude 3 modellcsalád és az Amazon Titan - is elérhetők, a szervezetek így a nagy teljesítményű LLM-ek és más alapmodellek (FM-ek) még szélesebb körével építhetnek és szabhatnak testre saját adataikkal AI alkalmazásokat. Világszerte szervezetek tízezrei használják az Amazon Bedrock menedzselt szolgáltatását és API-ját olyan vezető AI szállítók alapmodelljeinek elérésére, mint az AI21 Labs, az Anthropic, a Cohere, a Meta, a Mistral AI, a Stability AI és maga az Amazon.

A most bejelentett integráció révén az SAP ügyfelei felgyorsíthatják a generatív mesterséges intelligencia vállalati bevezetését, és modernizálhatják a szoftvercég megoldásaira épülő, kulcsfontosságú üzleti folyamataikat. Az innovatív képességeket a szervezetek a RISE with SAP beépített használati eseteiben és közvetlenül a Business Technology Platformon is használhatják. A tervek szerint a két szállító a továbbiakban még több Bedrock-képességhez fog hozzáférést adni az AI hubon keresztül, hogy még szélesebb AI funkcionalitás beágyazását tegye lehetővé az SAP felhőalapú alkalmazásaiban, például újabb használati eseteket támogasson a pénzügy és a termékeéletciklus-kezelés területén.

...és Julia White, megoldásokért felelős igazgató az SAP Sapphire 2024 konferencia nyitó előadásában

Konferenciáján az SAP több más partnerével is közös bejelentéseket tett. Joule digitális asszisztensét és Integrated Business Planning for Supply Chain megoldását például összekapcsolja a Google Cloud Cortex keretrendszerének alapvető adatinfrastruktúrájával és folyamataival, hogy a vállalatok a Business AI segítségével még pontosabban előrejelezhessék és hatékonyabban kezelhessék az ellátási láncokban jelentkező kockázatokat, valamint ennek megfelelően optimális készletszinteket határozhassanak meg. A Meta Llama 3 újgenerációs generatív AI modelljét pedig, amely a nyelvi árnyalatok és az összefüggések értelmezésében jeleskedik, az SAP Analytics Cloud alkalmazásainak testre szabásához fogja kínálni.

A Sapphire 2024 nyitó előadásában elhangzott, hogy az NVIDIA teljes ellátási láncát az SAP megoldásaival kezeli, de a két cég együttműködése a termékfejlesztés számos területére is kiterjed. Amikor a szoftvercég például a RISE with SAP megoldás bevezetésének támogatására tanítja a Joule-t, akkor az NVIDIA csúcstechnológiás AI modelljei szűrik át a tanácsadói tudásbázist, hogy a digitális asszisztens biztosan releváns és pontos válaszokat adjon az implementációval kapcsolatos kérdésekre. Az SAP ABAP Cloudban a Joule kódgenerálással segíti a fejlesztők munkáját, amihez az NVIDIA gyorsított számítási infrastruktúrája futtatja, skálázza és menedzseli a szoftvercég generatív AI modelljeit. Nem utolsósorban az SAP Intelligent Product Recommendation megoldásában is az NVIDIA Omniverse Cloud platformja teszi elérhetővé a szimulációs képességeket, amelyekkel a vállalatok a legösszetettebb termékek és konfigurációk digitális mását is elkészíthetik.

Agilitás és fenntarthatóság a felhőben

Az üzleti sikerre törekvő vállalatok helye a mesterséges intelligencia korában a felhőben van, mutatott rá az SAP. A szoftvercég újabb kezdeményezésekkel segíti ügyfeleit, hogy az átálláshoz megtalálják az összetett SAP S/4HANA Cloud transzformációkhoz szükséges szakértelemmel rendelkező partnereket. A most bejelentett RISE with SAP Validated Partner Designation programon keresztül a vállalatok például a bonyolult, több országra kiterjedő implementációk sikeres megvalósításához szükséges kompetenciákkal és tapasztalatokkal rendelkező partnert választhatnak beruházásukhoz.

A konferencián bemutatott felhőalapú megoldások között debütált az SAP Sustainability Control Tower és a Sustainability Footprint Management megoldás is - mindkettő szénlábnyomuk csökkentésében és a megfelelési követelmények teljesítésében segíti a szervezeteket. A Sustainability Control Tower funkcióival a vállalatok az eddiginél sokkal gyorsabban, automatikusan készíthetnek jelentéseket a környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) fenntarthatóságukat mutató adatokból. Az SAP Sustainability Footprint Management pedig a szénlábnyom-számítások pontosságát és gyorsaságát növeli, AI képességeivel automatikus ajánlásokat adva a kibocsátási tényezők beállításához.

Cikkünk a ComputerTrends magazin 2024. július 10-ei nyomtatott lapszámában jelent meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.