Hirdetés
. Hirdetés

Megjelent a ComputerTrends és a SecureTrends Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a ComputerTrends magazin 2024. június 6-án megjelent lapszámának online változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, továbbá a hibrid munkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára kihívásokat okoztak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a ComputerTrends magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme a legfrissebb:


5 Címlapunkon: TC2 - SAP konverzió két lépésben az AWS felhőjében
Helyi vállalatirányítási rendszerüket még akkor is érdemes minél előbb felhőbe vinniük, ha az S/4HANA bevezetésére ebben a pillanatban még nem készek, tanácsolja a szervezeteknek a TC2. Amikor az ERP rendszer már felhőben fut, akkor az S/4HANA konverzió ott már egyszerűbb és gyorsabb lesz.

8 NTT DATA - Értékteremtés S4/HANA átállással
Az SAP vállalatirányítási rendszerének korábbi verzióit 2027-ig támogatja, ügyfeleinek addigra az újgenerációs S4/HANA megoldásra kell átállniuk. A szükségszerű technológiaváltás azonban a digitalizáció szerteágazó lehetőségeit kínálja, amelyek kiaknázáshoz a szervezetek többféle megoldás közül választhatnak.

10 4iG - Csapatmunka és üzleti szemlélet
Radó Gábor 2024 februárja óta vezeti a 4iG informatikai divízióját vezérigazgató-helyettesként, míg ezt megelőzően több évtizeden át a vállalatcsoport kereskedelmi igazgatójaként bizonyított. Jelenleg az IT divízió vezetőjeként, kiemelt feladata az informatikai vállalatcsoport szervezeti szinergiáinak feltérképezése és kiaknázása.

12 IBM Think 2024 - Nyílt innováció watsonx platformon
A vállalati mesterséges intelligenciát nyitottabbá, költséghatékonyabbá és rugalmasabbá tevő adat- és automatizációs képességeket jelentett be az IBM. A szállító éves konferenciáján premierezett a watsonx AI asszisztensek új osztálya is.

14 MiniCRM - Az AI túlmutat a rutinfeladatok automatizálásán
Tökéletes eszköz a rutinfeladatok önműködővé tételéhez a mesterséges intelligencia, az igazi áttörés azonban nem ezen a téren várható ezektől az eszközöktől - vélekedik Rácz Csaba, a MiniCRM vezérigazgatója. Szerinte az AI valódi versenyelőnye abban jelenik meg, hogy olyan problémák megoldását is lehetővé teszi, amelyekre korábban vagy nem álltak rendelkezésre megfelelő technológiák, vagy ezek megfizethetetlenek voltak.

16 Microsoft Build 2024 - Másodpilóták pluszban
Copilot digitális asszisztensek készítéséhez, bővítéséhez, bevezetéséhez, megbízható és biztonságos használatához jelentett be új technológiákat és AI eszközöket a Microsoft. A szállító fejlesztői konferenciája előtt színre léptek a Copilot+ PC-k is, amelyek a Windows platformon évtizedek óta a legnagyobb változást hozzák.

18 Red Hat Summit 2024 - Mint a felhő, hibrid az AI is
Prediktív és generatív mesterséges intelligencia képességekkel bővítette OpenShift AI platformját a Red Hat. A szállító éves konferenciáján bejelentett fejlesztésekkel a vállalatok gyorsan és rugalmasan, mégis biztonságosan vezethetik be és skálázhatják intelligens alkalmazásaikat a hibrid felhőkben.

20 Dell Technologies World 2024 - Nagyüzem az AI gyárban
A mesterséges intelligencia bevezetését és skálázását felgyorsító infrastruktúrát, tároló, adatvédelmi és hálózati megoldásokat, valamint szolgáltatásokat jelentett be a Dell Technologies. A szállító éves konferenciáján debütált a Snapdragon processzoros Dell AI PC-k új sorozata is, amely a Microsoft Copilot+ asszisztensével növeli a felhasználók termelékenységét.

22 Családi bankolással a pénzügyi műveletlenség ellen
A pénzügyi ismeretek hiánya aggasztóan alacsony; a világ lakosságának jelentős része pénzügyi analfabéta. A Standard & Poor's Ratings Services által végzett globális felmérés szerint a felnőttek mindössze harmada érti az olyan alapfogalmakat, mint az infláció, a diverzifikáció vagy a kamatos kamat.

24 IDC - Adatra és AI-ra megy a pénz
Számítási és tárolási kapacitásra fordított költésük legnagyobb szeletét az adatmenedzsment munkaterheléseinek kiszolgálására fordítják a vállalatok, állapította meg frissen közreadott jelentésében az IDC. A mesterséges intelligencia életciklus-kezelése azonban gyors növekedéssel felzárkózott a lista második helyére.

26 SECURETRENDS melléklet

4 Idén 15. alkalommal rendezte meg éves konferenciáját az ISACA Magyarországi Egyesület
Az ISACA Magyarországi Egyesület vagy más néven ISACA Budapest Chapter, a nemzetközi ISACA (korábbi nevén Information Systems Audit and Control Association) magyarországi szakmai szervezete. Az Egyesület 1991-ben alakult meg, jelenleg közel 700 fő természetes személy tagja van, akik az ipari-, a pénzügyi- és a szolgáltató vállalatok IT vezetői, üzemeltetői, biztonsági szakemberei és ellenőrei, illetve a téma iránt érdeklődő szakemberek, valamint magánemberek.

5 Címlapunkon: Ingram Micro - hidakat építünk a technológiai ökoszisztémában
A kiberbűnözés egyre nagyobb méreteket ölt, a rosszindulatú kódok okozta éves kárköltség 2026-ra várhatóan 20 ezer milliárd dollárra emelkedik. Mindez azt mutatja, hogy egyetlen megoldás már nem elegendő a vállalkozások számára - komplex védekezési stratégiára van szükségük, amely több rétegű védelmet biztosít a különböző típusú kiberfenyegetések ellen.

8 Szabályozási minimum helyett - Biztonság, határok nélkül
Különösen hatékony, átfogó védelmi megoldás adhat választ a vállalatok, bankok és állami szervezetek komplex és kiterjedt biztonsági kihívásaira.

10 A folyamatos innováció a vállalkozások védelmének kulcsa
A Broadcom elkötelezett a Symantec és a Carbon Black egyesített portfóliójába való befektetés mellett, hogy ügyfeleik folyamatosan a támadók előtt járhassanak.

12 A jó, a rossz, és az unknown
1992-ben megjelent egy könyv Vírushatározó címmel, azzal a nemes szándékkal, hogy az összes ismert vírusról - és azok variánsairól - egyfajta katalógusként szolgáljon, tartalmazva a vírusok leírása mellett az azok detektálásához használható szignatúrákat is.

14 Erősítsük MI-vel a védelmet!
Az MI mindent megváltoztat, többek között a kiberbiztonság terén is. A kiberbűnözők számos tevékenységhez felhasználhatják a fejlett technológiát, hogy minél több és minél szofisztikáltabb támadásokat indítsanak.

16 NIS2 automatizáció a fenntartható megfelelés érdekében
A NIS2 jön, vélhetően ezt senkinek nem kell már magyarázni az olvasók közül. Ami viszont talán kevésbé tudatosodott sokakban a kezdeti nagy feladattömeg láttán az az, hogy a NIS2 megfelelés nem egy egyszeri feladat csupán, hanem mint megfelelési kényszer, velünk fog maradni az elkövetkezendő évek során is.

18 A felhasználói biztonsági tudatosság részvétel
Bár évek óta zengi a biztonságtechnikai ipar, hogy a felhasználói tudatosság a legolcsóbb és
leghatékonyabb eszköze az incidensek megelőzésének, az üzleti logika ennek sokszor pont az
ellenkezőjében érdekelt.

19 Hogyan lesz üzleti előny a kiberbiztonságból?
Folyamatosan érkeznek az új technológiák és ezzel egyidőben a kiberbiztonsági kihívások; a tavalyi és idei évben az MI használatának általános elterjedése váltotta ki a legnagyobb hatást.

Hirdetés

20 Egy hagyományos iparág útkeresése a kibertérben
Az autónak - legyen szó autonóm járműről vagy sem - minden körülmények között önmagában biztonságosan kell működnie, ezért egyre nagyobb kapacitású számítógépeket és komplexebb szoftvereket helyeznek el a fedélzeten. A felhőalapú megoldások nem jelenthetnek alternatívát. Egyelőre nehéz megmondani, hogy a digitalizációban, az önvezetés, illetve a kiberbiztonság terén a nagy hagyományokkal rendelkező autógyártók vagy az IT világából érkezett techóriások járnak előrébb.

22 AI kettős szerepben
A mesterséges intelligencia térhódítása nagy terhet ró az adatközpontokra. Drasztikusan megnő az energiaterhelés, amit úgy is kezelni kell, hogy egyelőre hiányoznak az erre vonatkozó iparági sztenderdek. Emellett magának az adatközpontnak a működésében is szerepet játszik az AI.

24 ESET World 2024 - Kiberbiztonsági AI asszisztens
Generatív mesterséges intelligenciára épülő digitális asszisztenssel bővíti újgenerációs végpontvédelmi, valamint kiterjesztett észlelő és válaszadó megoldását, jelentette be éves konferenciáján az ESET. Júliusban a szállító átfogó kibervédelmi platformja is a biztonsági technológiák összetettségét csökkentő, új kezelőfelületet kap.

26 Egyetlen platform az összes megfelelőségi követelményhez
Manapság mindenki a NIS2 megfelelésről beszél és úgy tűnik, hogy sokan sokféle terméket kínálnak a piacon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.