Hirdetés
. Hirdetés

Megjelent a ComputerTrends és a KKV-Trends Lapozó

|

A cikkben újságszerűen lapozgatható és teljes egészében elolvasható a ComputerTrends magazin 2024. július 10-én megjelent lapszámának online változata.

Hirdetés

A sorozatos válsághelyzetek, valamint az ebből következő nehézségek, továbbá a hibrid munkával járó átalakulások az informatikai döntéshozók, az IT-döntésekben részt vevő cégvezetők, valamint a vállalati informatika iránt érdeklődő minden más olvasó számára kihívásokat okoztak az utóbbi néhány évben. Épp ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy megkönnyítjük a hozzáférést a ComputerTrends magazin nyomtatott lapszámaihoz, íme a legfrissebb:

4 Köszöntő: Bőle György, a HWSW alapítója és lapigazgatója
Nem csak a fejlesztőké a világ: vannak üzemeltetőink is!

5 Címlapunkon: Pál Imre - HRP, a kkv-k szakértő disztribútora
A számos területen úttörő IT-disztribútor által kínált gazdag portfólió időtálló, innovatív és előremutató megoldásokat, valamint a hozzájuk kapcsolódó értéknövelt szolgáltatásokat biztosít a hazai kis- és középvállalatok számára. Kérdéseinkre Pál Imre ügyvezető igazgató válaszolt, aki már 26 éve dolgozik a cégnél.

9 Charaf Hassan - Megújulásra készül a Műegyetem
A modellváltás nem cél, de az egyik eszköze lehet a BME megújulásának. Az intézmény új vezetője az elengedhetetlen fenntartói lépések mellett házon belül is számos sürgős változást szorgalmaz a működőképesség fenntartása érdekében. Merész célt tűzött ki maga és munkatársai elé: a Műegyetem a következő évtized elejére kerüljön be Európa top 100 felsőoktatási intézménye közé.

12 SAP Sapphire 2024 - Asszisztáló okos alkalmazások
A szállító az AI lehetőségeinek határait feszegető cégekkel működik együtt, hogy a vállalatok működését új szintre emelje.

14 HPE Discover 2024 - Kulcsrakész AI-magánfelhő
Egyszerűsítené és gyorsítaná a generatív AI vállalati bevezetését a HPE és az NVIDIA most bejelentett, közösen fejlesztett megoldásaival.

16 SUSECON 2024 - Nyílt AI, a választás szabadsága
Innovatív, nyílt és biztonságos, vállalati szintű AI megoldásokat fejleszt, hogy a vállalatokat a generatív mesterséges intelligencia gyorsabb bevezetésében segítse, jelentette be a SUSE.

18 Cisco Live 2024 - Hiperpajzs a hálózaton
Az AI infrastruktúra tervezésében, telepítésében és monitorozásában ígér áttörést most bejelentett klasztermegoldásával a szállító.

20 Budapest Data + ML Fórum 2024 - Modern adatstack összerakhatóan
Mennyire bízhat az üzlet az LLM-ek teljesítményében?

22 Leggyakoribb kriptocsalások - Hogyan ismerjük fel és előzzük meg ezeket?
Ahogy egyre több ember kerül kapcsolatba a kriptovalutákkal, úgy nő a csalások száma és egyre kifinomultabb módszereket alkalmaznak a csalók.

24 KPMG - Keresik a helyüket a szolgáltatóközpontok
Óriási a verseny a globális piacon, nem vagyunk könnyű helyzetben, ezért minden eszközt meg kell ragadni, ha azt akarjuk, hogy a vállalatok Magyarországot válasszák.

26 KKV-MELLÉKLET

4 Szekér Zoltán: Digitalizáció - Kinek, miért és hogyan?
Visszagondoltam arra az időszakra, amikor még kartonokon, indigós papírokon vezetett nyilvántartásokkal és írógéppel írt kérvényekkel lehetett cégen belül ügyeket intézni. Természetesen ez térben és időben is korlátos, nehézkes, időigényes volt, a papírok és nyilvántartások elkallódásának veszélyéről már nem is beszélve.

6 Fortinet - csúcstechnológiás biztonsági szolgáltatások AI támogatással
A FortiOS operációs rendszer legújabb verziói, az új FortiGate 200G sorozatú tűzfalak, valamint a Fortinet Security Fabric platformon belüli továbbfejlesztett és átfogóbb AI integráció segíti a vállalkozásokat a kiberbiztonsági pozíciójuk megerősítésében és a működési hatékonyságuk növelésében.

9 Adatvédelem könnyedén: Itt a Microsoft 365 Backup
A kis- és középvállalkozások még mindig nagyon kitettek az adatvesztés kockázatának, mivel gyakran nincs erőforrásuk és szakértelmük a komplex biztonsági intézkedések megvalósítására.

10 Az adatmentés stratégiai szerepe az üzleti sikerben
A vállalatok vezetői számára is létfontosságú, hogy megismerjék, miért is jó befektetés az adatmentési megoldások beépítése az üzleti stratégiába.

13 A vshosting a magyar kkv-k megbízható IT szolgáltatója
A vállalat szolgáltatásai maximálisan az üzleti igényekhez igazodnak.

14 Digitalizáció az irodában - avagy miért van szüksége a kkv-knak is dokumentumkezelő rendszerre?
Bár minden vállalatnak egyedi folyamatai és szervezeti igényei vannak, a különböző dokumentumok nyomon követése nagyban befolyásolja a működési hatékonyságot.

16 HUNOG2024: idén is jön a hazai internethálózattal foglalkozó szakma kiemelt rendezvénye!
A hazai NOG (Network Operator Group) konferencia idei szervezése a tavaly megalapozott színvonalon folyik, építkezve az első magyar esemény kiemelkedő eredményeire. Az első HUNOG 85 céget és több, mint 160 szakembert vonzott, ami felülmúlta a várakozásokat, és bizonyította a konferencia iránti nagy érdeklődést.

17 ESET - A kkv-k nem engedhetik meg maguknak, hogy akár egyetlen ügyfelet is elveszítsenek egy kibertámadás miatt
Még sok helyen él az az általános vélekedés, hogy csak a nagyvállalatok lehetnek a támadások célpontjai.

18 Saját AI-t kapnak a kis-és középvállalkozások
Végre a hazai kis-és középvállalkozások is haszonélvezői lehetnek az AI-forradalomnak: a fejlesztőkből, AI-szakértőkből, és reklámügynökségi szakemberekből álló Think AI csapata megtalálta annak a módját, hogyan teheti a vállalati folyamatok szerves részévé a mesterséges intelligenciát anélkül, hogy a kkv-knál bárkinek is promptolnia kellene hozzá.

21 Ügyfélkezelés Excelben? Ideje váltani OTRS-re!
A táblázatkezelő rendszereket az előző évezredben fejlesztették ki az akkori informatika követelményeinek megfelelően. Néhány vállalkozás még mindig ezt a technológiát használja az ügyfelekkel történő kommunikációhoz. A mai informatika viszont számos alternatívát nyújt a táblázatokkal szemben, amelyekkel erőforrást és időt lehet megtakarítani, miközben az ügyfélélmény is növekedhet.

22 Bessenyei István - Miért nem lenne biztos siker a dinamikus árazás a hazai boltokban?
Az utóbbi időben a hazai médiában is egyre több szó esik az úgynevezett dinamikus árazásról, ami röviden a termékek árának a kereslettől vagy épp a napszaktól függő, rugalmas változtatását jelenti.

24 Dyntell - Egyedi megoldások egyedi igényekre
Nincs ma olyan magyar gyártó, kereskedő vagy szolgáltató cég, amelyik ne tudna profitálni a digitalizációból.

26 IDC - Bevételbűvölő AI
Meggyőző, két számjegyű bővüléssel zárta a múlt évet a nyilvános felhőszolgáltatások piaca, amelynek közel felét a SaaS szegmens adja, de a leggyorsabban a platformszolgáltatások szelete növekszik. Az IDC friss jelentései szerint ehhez éppúgy a mesterséges intelligencia térhódítása adott lendületet, mint a vállalati alkalmazáspiac szintén szép számokat hozó 2023-as évéhez.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.